Da li je pametno da se upuštam u vezu sa kolegenicom sa posla? – Ispovesti
Lifestyle

Da li je pametno da se upuštam u vezu sa kolegenicom sa posla?

Ovo je pitanje koje mnogi muškarci postavljaju…

Iako ne postoji jasno napisano pravilo o tome da li smete ili ne smete da budete sa osobom sa kojom radite, mnogi su neodlučni kad je reč o kolegenicama i ljubavi i mi ih potpuno razumemo. Iako neki žele da izbegnu ljubav na poslu, nekima se to jednostavno desi. Sa kolegenicama provodite veći deo dana i sa njima ste u svakodnevnom kontaktu, pa je realno da ćete sa nekom ostvariti bliži i emotivniji odnos koji kasnije može da preraste u ljubav.

Ali, postavlja se pitanje, da li treba da pratite svoja osećanja ako se to desi ili treba da ostanete maksimalno profesionalni i da druženje sa kolegenicama držite na striktno profesionalnom nivou.

Mislim da ćemo najbolje odgovoriti na ovo pitanje tako što ćemo prostudirati prednosti i mane ovog izbora:

Prednosti:

Spojićete se sa osobom sa kojom zajedno radite, tako da vam nikada neće biti dosadno i uvek ćete imati nekog ko će vam pomagati i ko će vas pokrivati ako je to potrebno. Imaćete sa kim da izađete sa posla, a ako se odlučite na zajednički život, onda ćete zajedno putovati do i sa posla. Pošto se bavite istom profesijom, interesovanja su vam verovatno slična, pa će vam ta osoba verovatno odgovarati kao partnerka.

Mane:

Možda ćete delovati čudno drugim kolegama i sigurno ćete biti predmet ogovaranja. Ako ste neko ko ne voli da provodi ceo dan sa svojom devojkom, onda se nikako ne upuštajte u ove veze, jer ćete vreme sa kolegenicom onda provoditi i za vreme posla, ali i posle njega, pa ćete bukvalno biti nerazdvojni. Šefu se to možda neće svideti, jer ljudi obično imaju predrasude prema ljubavnim vezama na radnom mestu, jer pretpostavljaju da ćete manje raditi a više biti zanešeni ljubavnom romansom.

Dakle, odgovor se ne može tako lako dati, ali mi smatramo da treba da pratite srce i da treba da budete sa osobm ako ona vama pokazuje ljubav i emocije, pa čak i ako radi sa vama.Ipak, trudite se da svoje emocije ne ispoljavate na radom mestu i detalje držite za sebe. Na radnom mestu budite profesionalni i fokusirajte se na posao i obaveze, a posle posla lako možete otići na kafu gde se možete lepo ispričati i opustiti.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt