Ne znam kako da reagujem – Ispovesti
Ispovesti

Ne znam kako da reagujem

Ne znam kako da reagujem… Moja kćerka ima 17 godina i trudna je. Ono što me više šokiralo bila je činjenica da NE ZNA sa kime je trudna. Iskreno nisam joj to povjerovala i nakon što sam je danima pritiskala rekla mi je ko je otac djeteta.

To je za mene bio poseban šok i to me toliko pogodilo da sam je istjerala iz kuće istog trenutka. Imala je odnose i otac njenog djeteta je naš kum, čovjek kojeg naša porodica smatra nečim baš posebnim. On jeste kum, ali je mnogo više od toga. Ne znam šta da radim, kako da kažem mužu, kako da reagujem kada se susretnem sa kumom.

BONUS ISPOVIJEST:

Supruga mi je crnkinja porijeklom iz zapadne Afrike. Živimo u Austriji.

Ona je jedna predivna, patrijarhalna osoba. Sretni smo i uskoro očekujemo dijete. Šta je problem? Zatucana Srbija.

Veliki sam patriota, odslužio sam regularni vojni rok, ali ono što se prošlog mjeseca dogodilo navodi me da nikada u životu više ne kročim u Srbiju jer je narod prepun mržnje.

Sjedeli smo u kafiću jedne večeri i došla je grupica koja je počela da dobacuje mojoj ženi, da je vrijeđa na rasnoj osnovi, napali su i mene.

Ona je plakala, a ja sam ih postavio na svoje mjesto. Naše dijete ću naučiti srpski, žena ga isto dobro razumije, ali osim moje familije koja nas podržava zaista više nemam razloga da dolazim u Srbiju.

Odakle toliki rasizam, moralna bijeda i zlo u mojoj Srbiji, stvarno mi nije jasno.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt