Mislio sam da smo sretni – Ispovesti
Ispovesti

Mislio sam da smo sretni

Ja imam 31, a moja žena 27 godina. U braku smo tri godine i mislio sam da smo srećni.

Ali, onda smo se jedan dan žestoko posvađali oko odnosa s obzirom na to da sam se ja često osećao previše umorno nakon dugog radnog dana. Tokom žustre svađe, ljuta supruga mi je rekla da me je pre venčanja, ali i tokom prve godine braka varala.

BONUS:

Kada frajeri varaju? Kada im se digne… testosteron!

Nedavno istraživanje pokazalo je kako postoji biološki razlog zbog kojeg muškarci postaju skloni(ji) nevjeri. I ne, ovo nije opravdanje ni za koga, već samo pokušaj shvaćanja ovog groznog čina iz perspektive znanstvenika!

Naime, u situaciji kada muškarac upozna dotad nepoznatu, privlačnu ženu, značajno poraste razina testosterona u njegovom tijelu. Upravo zbog testosterona počet će se osjećati uzbuđeniji, a u takvim situacijama, muškarci ovo divljanje hormona pogrešno smatraju intimnim trenucima. Neki čak misle da se radi o ljubavi prema ženi koju su upoznali, a iz takvog načina percipiranja lako se rode razne ideje i odluke.

Potpuno smo svjesni da vi ne možete sniziti količinu testosterona koja mu kola tijelom, ali možete na dnevnoj bazi činiti stvari koje će njegov testosteron dizati u nebesa. Upravo zbog takvih sitnica kojim ćete mu, uz testosteron, podizati i razinu dopamina odgovornog za dobro raspoloženje, on će i dalje osjećati bliskost prema vama. A kada sretne neku novu, zgodnu ženu, neće se osjećati nimalo uzbuđenije ni emocionalnije od onoga kako se svaki dan osjeća u vašoj prisutnosti.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt