Rano sam ostala bez muža – Ispovesti
Ispovesti

Rano sam ostala bez muža

Rano sam ostala bez muža… Mlada sam ostala udovica i muž me je “napustio” nakon samo 5 godina braka, sa nepunih 30 je preminuo.

U moru poruka izjava saučešća dobila sam jednu koja me je u zgrozila. Poruka je bila sačinjena ovako… ZA Moju zaostalu ženu…OD Njenog prerano otputovalog supruga… STIGAO SAM, ljubavi moja i odma odlučio da ti se javim, ovdje je pakleno vruće, a jedva čekam da mi se pridružiš, čim prije tim bolje… TVOJ MUŽ ;)…

Odma sam sva uzrujana pozvala tu osobu koja je poslala poruku, a kada sam ga napala, reako je da je došlo do greške, i da je tu poruku trebalo da dobije njegova supruga koja je zbog poslovnih obaveza ostala kod kuće, a da je on otišao na more sam.

Nešto mu ne vjerujem i i dalje mislim da se to neko neslano šali sa mnom i koristi moju tugu da bi sebe i svoje društvo razveselio. Groznih ljudi ima svuda oko nas.

BONUS:

Je li moguće? Menstrualne čašice nova su kućna metoda uz koju ćete brže ostati trudni

Jednom kad odlučimo da je vrijeme za dijete, uglavnom ne razmišljamo o tome hoće li nam se želja ostvariti brzo i baš onda kad smo je planirali, hoće li se dogoditi i prije od očekivanog ili ćemo doživjeti neko određeno vrijeme bezuspješnog pokušavanja, pomno istražujući nove metode dok ležimo na krevetu s nogama podignutim u zrak.

U moru posebnih metoda, tajni, trikova i narodnih priča, rodila se ideja o menstrualnoj čašici. Točnije, netko se dosjetio kako bi upravo ova metoda mogla upaliti u onim trenucima u kojima se čini da spermije lagano “usmjerimo” na pravi put i, ako je vjerovati njihovim ispovijestima, čini se da trik doista djeluje.

Ima smisla u teoriji. No, što o tome misle stručnjaci i predstavlja li ovaj način bilo kakav zdravstveni rizik?

Pa, unatoč vrlo visokoj popularnosti ove metode, još uvijek ne postoje konkretna znanstvena istraživanja zbog kojih itko sa sigurnošću može reći da ovaj trik doista funkcionira. Unatoč tome, tisuće žena uvjerene su u to kako im je upravo ovaj “mit” ostvario onu dugoočekivanu drugu crticu na testu pa, iako konkretnih dokaza nema, a sve te slučajeve i dalje možemo pripisati pukoj slučajnosti, ono najbitnije je da korištenje menstrualne čašice u svrhu začeća ne predstavlja nikakav zdravstveni rizik i apsolutno ste slobodni pokušati.

“Zdrava sperma živi tri dana. Što dulje sperma stoji na vratu te na ulazu u maternicu, to je veća vjerojatnost da će otići u jajovod i oploditi jajašce. Budući da nema pravih smjernica za korištenje menstrualne čašice kako bi se održala sperma na vratu maternice, predlažem da čašicu stavite do one dubine koja je najsigurnija te da se obavezno držite uputa, a to je maksimalno nošenje od 12 sati”, kaže dr. Ross, ginekologinja i opstetričarka. Osim toga, dodaje i kako je ova metoda potpuno sigurna za one žene koje trenutno prakticiraju potpomognutu oplodnju.

Postoje dva načina korištenja ove metode. Prvi je taj da partner nakon seksa ejakulira u čašicu dok je drugi, popularniji način taj da žene odmah nakon seksa umetnu menstrualnu čašicu u vaginu i time osiguraju da sperma ostane na mjestu, blizu ulaza u maternicu.

I dok ovo možda i nije najkonvencionalnija strategija začeća niti jedna od onih potvrđenih tisućama stranica istraživanja, menstrualna čašica svakako je puno jeftinija odnosno pristupačnija metoda od bilo kakve medicinski potpomognute oplodnje pa, iako dio njezine uspješnosti vjerojatno možemo pripisati pukoj sreći, svakako nije ideja koju vrijedi odbaciti bez ijednog pokušaja.

Check Also
Close
Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt