Brat mi se mnogo promijenio – Ispovesti
Ispovesti

Brat mi se mnogo promijenio

Brat mi se mnogo promijenio… Imam starijeg brata kojeg je djevojka ostavila nakon što su se zabavljali skoro 5 godina. Bili su vjereni i toliko bliski da je često dolazila kod nas kući, ali prošle godine je saznala da ju je moj brat prevario i istog trenutka je prekinula svaki kontakt sa njim.

Brat se kleo da je nije prevario, ali čak mu ni ja ni naši roditelji nismo vjerovali, jer ta njegova djevojka je mnogo dobra osoba da je bilo nemoguće da može da slaže. Bilo je to prije 3 mjeseca i od tada se brat skroz promijenio, često je zatvoren u svojoj sobi, ne izlazi iz kuće sve dok ne mora. Čak je i smršao par kilograma, jednostavno svaki dan propada sve više i više. Danas cijeli dan nije izašao iz sobe, roditelji baš i ne obraćaju pažnju, jer kako kažu sam je sebi kriv, ali kada sam danas ušla u bratovu sobu zatekla sam ga kako sjedi na krevetu, drži fotografiju na kojoj je sa njom i plače, ko zna koliko dugo. Oči su mu od plača toliko crvene da su bukvalno skoro prokrvačile. Sjela sam pored njega, a on mi je kroz plač rekao “Danas nam je peta godišnjica veze… kunam se Bogom da nikada dugu nisam ni pogledao… ona mi je sve, ne mogu zamisliti život bez nje…”

Ima 26 godina, zvuči nevjerovatno, ali je istina… plače kao dijete prvi puta sam mu povjerovala. Stvarno mi ga žao, razmipljam da sutra odem da probam da azgovaram sa nejgovom bivšom, možda je sve nesporazim, možda ih uspijem pomiriti inače u kakvom sam ga stanju večeras vidjela, sada se stvarno bojim za njega. Kada bi slučajno čuo da se vejrila ili udala za drugog, uh, ne smijem ni da pomislim.

BONUS:

Smijete se cmoknuti tek na 3. dejtu, prvi nazvati nikad i ostali dejting savjeti koje bi bilo bolje da prestanete slušati!

Nekada davno sve je bilo jednostavno. Cure i dečki ušli bi u plesnu dvoranu, cure bi zauzele mjesto na stolcu uza zid i sramežljivo virile kroz pramen kose, a dečki su birali i prvi prilazili. Na kraju su se zbrajali pozivi na ples, poklonjeni rupčići i gutale emocije. A onda je 1968. seksualna napetost eksplodirala i sva su kruta pravila pala u vodu. Na prvi pogled danas je baš sve dopušteno – možete prići prvi tipu u tramvaju, lizati znoj s mokrog tijela na prvom plesu i spavati s njim prije nego što mu zapamtite prezime, ali na drugi, ništa nije sigurno. Cosmo je razgovarao s iskusnim dejtericama i sastavio mali vodič za flertanje koji će vam pomoći da izbjegnete tuđe greške i uživate u dejtanju.

Pravilo broj 1: Zaboravite alfa frajere

Godinama ste naporno radili, ulagali u karijeru i sada ste na vrhu pa želite i takvog alfa frajera, nekoga na vašem nivou, a ne brucoša koji sanjari o super bajku i vodi vas u kino srijedom zbog ulaznice gratis. No jeste li znali da veza alfa cure i alfa frajera često ne završi dobro jer je obilježena vječnom konkurencijom i napetošću koja se ne može svladati ni najboljim seksom. I zato, proširite horizonte i nemojte ganjati samo najbolje sportaše s najboljim autom iz najboljega kvarta. Dajte šansu i onim senzibilnijim frajerima zvanima beta muškarci.

Pravilo broj 2: Skenirajte svoj krug frendova

Lov na dečke je često kao potraga za šparogama – zna vas ubosti u nos, a vi ga ne vidite nego tražite dečka na internetu ili u nepoznatim klubovima. A zašto ne biste dobro pogledali sve dečke s kojima se inače viđate? Znate da se sličnosti privlače, a tko će vam biti sličniji od vaših poznanika. No kako skužiti je li taj tip koji super igra tenis okej i izvan terena? Iskušajte ga bez reketa, recimo u kinu ili na sladoledu. P. S. Bilo bi super kada biste ostali vas dvoje nasamo, a ne da vam pola teniskoga gledališta drži svijeću i navija.

Pravilo broj 3: Uletite hrabro nekome online

Ne budite sramežljivi! Pa svaka singl cura je barem jednom u svom životu to isprobala, a svi koji su trenutačno prijavljeni na dejting stranice imaju samo jedan cilj – naći ljubav svoga života. I prestanite si predbacivati da ste luzerica jer niste u stanju naći nekoga uživo, tako ćete si samo smanjiti samopouzdanje. Glavu gore, ruke na tipkovnicu i uletite više tom zgodnom frajeru.

Pravilo broj 4: Ne čekajte dejt

Živimo u postdejting svijetu i nema smisla čekati da vas netko službeno pozove na rendez-vous, kaže Jessica Massa, autorica knjige “The Gaggle: How the guys you know will help you find the love you want”. Iskoristite sve prilike – flert u redu u banci, na tramvajskoj stanici, kod zubara. Budite otvoreni i stalno u pripravnosti uključiti onaj “pogledaj me duboko u oči” pogled. A to znači da u subotu ujutro nećete baš u pidžami prošetati psića nego ćete nabaciti simpa šeširić i ružičasto sjajilo, jer nikad se ne zna.

Pravilo broj 5: Nemojte biti skromni

Netko vam uputi iskren kompliment, a vas odmah oblije crvenilo pa počnete odgovarati da je haljina baš jeftina, a kosa vam je tako tanka, ali eto sprej drži. Ili, imate super plaćeno radno mjesto, a kod kuće se ubijete od spremanja i kuhanja jer ne želite da vaš dragi misli da ste bahati, a on manje vrijedan ako naručite dostavu sushija. Prestanite ići muškarcima niz dlaku i laskati njegovu egu jer vi to ne zaslužujete.

Pravilo broj 6: Zaboravite izgovor – nisam dostupna

Znate one fore – radije pregrizite svoju ruku nego da prvi okrenete broj, a kada vam se javi, čekate barem tri dana da mu odgovorite. Hm, možda to neke dečke pali, ali što ako i on razmišlja tako? Kako ćete uopće doći do drugog nivoa. Uostalom, i ankete su pokazale da nijedan frajer ne voli kada mu cura danima ne odgovori na poruku i komplicira sa susretima kao da je predsjednica države pa mora provjeriti u rokovniku. Radije budite dostupni i simpa i otvoreno mu pokažite da vam je drag.

Pravilo broj 7: Seks na prvom dejtu, zašto ne?

Da, svi smo gledali prvu epizodu serije “Uvoda u anatomiju”, čak i neke bake koje nisu mogle doći k sebi zbog toga da cura i dečko koji osjete baš takvu kemiju istog trena zaborave na sva pravila bontona i završe u krevetu. Nemojte se opterećivati što se radi na kojem dejtu i mjeriti sekunde kad će vas poljubiti, a kad uhvatiti za ruku. Budite opušteni i svoji. I naravno, ne zaboravite na zaštitu ma što vam nemirno i gladno srce poručivalo.

Pravilo broj 8: Posvađajte se što prije

Dobro ste pročitali. Iako pod tim, naravno, ne mislimo da ćete mu što prije poželjeti baciti tanjur u glavu pa da vidimo koliko ih vješto izbjegava i da ćete vikati iz sve snage sve dok susjedi ne pozovu policiju. Ali stručnjaci za odnose kažu da ne bi bilo zgorega što prije provjeriti kako se nosite sa suprotnim mišljenjem, možete li se konstruktivno svađati te pronaći snage i načina da nadiđete sitne probleme koji će se pojaviti i u najboljoj vezi.

Pravilo broj 9: Ne pristajte na kompromise

Ako ste solo cura u tridesetima, sigurno ste više puta čule rečenicu: “Naravno da nikoga ne možeš pronaći kad imaš tako visoke kriterije.” No to ne znači da ćete sad zamišljati svog idealnog frajera potpuno drugačije i pristajati na susrete s frajerom samo zato što je drag, simpa i trudi se. Dakle, ako ne osjetite leptiriće u želucu, slobodno odustanite i nastavite tražiti dalje. Sljedeći, molim!

Pravilo broj 10: Slušajte svoje srce

Jasno, što ste dulje singl, imate veći krug frendova. Cure s kojima nakon joge idete na piće, ekipa s kojom izlazite svake subote, gay frend koji vam je idealna pratnja za šoping. I svi jedva čekaju upoznati vašeg novog frajera i reći svoje mišljene. I, da pogađamo? Očekujete da će se baš svima svidjeti, a ako ga oni ne odobre i vama se malo srce steže pa sumnjate u svoj odabir. No znate što, ako ste tako nesigurni u svoje srce da trebate čuti što drugi misle, možda to zaista nije to.

Pravilo broj 11: Dejt nije posao od 0 do 24

Zahvaljujući modernim čudima, tabletima, smartphoneima s kojima idemo i na WC i u krevet, postali smo silno razmaženi i smatramo da nema razloga da druga strana iste sekunde ne pročita našu poruku i isto tako brzo ne odgovori. Pogotovo ako je riječ o dejting portalima. Inače nastaje panika. Što se pobogu moglo dogoditi da se četiri dana ne javlja? Sigurno se odlučio za deset drugih cura koje imaju bolju fotku. Ma znate i sami dalje razvijati horor scenarije. No što biste mislili da vam druga strana odgovara na vaše poruke u pet ujutro i ne da vam disati koliko vas bombardira porukama? Da, to smo i mislili.

Pravilo broj 12: Zaboravite biološki sat

Gledali ste tekme s dečkom i znate kako je to mučno gledati kad igrače uhvati panika jer imaju samo nekoliko minuta do kraja da zabiju gol? Shvatili ste, bilo kakva panika, a pogotovo ona da nemate vremena za loše dejtove jer želite bebu sad i odmah je kontraproduktivna za bilo koji odnos. Uostalom, zamislite kako bi vama bilo da sjedite s nekim tko se ponaša tako grozničavo kao da je u njega uperen pištolj.

Pravilo broj 13: Multidejting je okej

Sve dok se niste odlučili za jednog frajera i proglasili vaš odnos ekskluzivnim nema razloga da ne dejtate i s drugim frajerima. Pa multidejting je sam po sebi razumljiv u online svijetu i nitko ne očekuje da ćete chatati samo s jednim dečkom. No kad se jednom odlučite za nekog, možda ne bi bilo zgorega otvoriti i tu temu te napomenuti da očekujete monogamiju i digitalnu i analognu, sve dok vas neka viša sila ne razdvoji.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt