“Već 4 godine sam u braku, a muž još ne želi bebu” – Ispovesti
Ispovesti

“Već 4 godine sam u braku, a muž još ne želi bebu”

Mužu sam podvalila vijagru za večeru. Moj muž i ja smo se zabavljali tri godina i već smo četri godine u braku. Ja sam odmah htela da imamo bebu ali je on rekao da još nije spreman i da malo sačekamo.

To malo traje već 4 godine i on ne menja svoju odluku. Pre nedelju dana kupila sam kutiju vijagre i muzu stavljam dve tablete u veceru, kad legnemo u krevet navali kao lud na mene, medjutim uvek ga istrese na mojim grudima.

Kad sam mu rekla da zelim bebu odmah je počeo da se nervira i da histerise kako je rano za to. Jednostavno tvrdi još da završi ovo pa ono i tako iz godine u godinu. Već neko vreme razmišljam o tome da krenemo svako svojim putem, ali opet ne znam kako da krenem iz početka.

Volim ga još uvek, dobar je prema meni, nežan, u svemu mi pomaže ali nikako ne može da shvati zašto je meni toliko bitno da imamo dete. Ne mogu ni da ga prisiljavam na to, a ja hoću da umrem od želje da imamo bebu. Znam da niko osim mene ne može da reši ovaj problem ali malo će mi biti lakše ako ga podelim sa nekim.

BONUS:

Mislite li da veća količina seksa znači i sretniju vezu?

Za početak upamtite jedno: točnog ili najtočnijeg odgovora na ovo uvijek prisutno pitanje nema jer količina seksa u nekom odnosu ovisi od individualnih potreba, želja i mogućnosti. Libido svake osobe je na drugačijoj razini i ne mora značiti da ste vi i vaš partner po tom pitanju na istoj valnoj duljini. Niti morate biti, iako je stupanj usklađenosti proporcionalan zadovoljstvu seksualnim životom.

Pa, nas je zanimalo i znanstveno mišljenje. Srećom, nismo se jedini pitali koji je to čaroban broj koji će nam osigurati sretnu vezu. Temeljnim istraživanjem dobili smo i odgovor.

Pa, što mislite? Dvaput tjedno? Triput? Svaki dan? Čini se da je magičan broj jedan. Tako je – seks bi se trebao događati jednom tjedno. Naime, stručnjaci za seks i veze sa Sveučilišta Toronto zaključili su kako će seks jednom tjedno zadovoljiti osobne i romantične potrebe oba partnera. Ipak, upozoravaju kako se parovi ne bi trebali ravnati prema ovom broju, niti se osjećati prisiljenima da seks upražnjavaju više ili manje od onoga na što su navikli.

„Naravno da je vrlo važno održavati seksualnu povezanost sa svojim partnerom, ali također je važno razmišljati na realističan način i uzeti u obzir kako su mnogi parovi zauzeti poslom i ostalim obavezama. Naše istraživanje pokazalo je kako redovit seks utječe i na sreću, te kako često upražnjavanje seksa dovodi do zadovoljstva i osobne sreće, no ono nije obavezno niti će bitno utjecati na cjelokupnu vezu. Štoviše, njegovo upražnjavanje ‘na silu’ moglo bi učiniti više štete od koristi“, objašnjava voditeljica istraživanja, Amy Muise.

Kako god bilo, u ove se rezultate istraživanja definitivno možemo pouzdati s obzirom na to da je provedeno na 25 tisuća ljudi i to u 23 godine. Jaka veza između seksualnog zadovoljstva i sreće definitivno postoji – posebno onda kada se seksate jednom tjedno.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt