“Imala sam momka koji je bio jako strastven” – Ispovesti
Ispovesti

“Imala sam momka koji je bio jako strastven”

Ja sam devojka kojoj ona muška stvar puno znači u vezi i nije mi teško da to priznam jer volim kada je ta stvar duboko u meni. Oduvek sam birala momke po veličini, momci sa gladijatorskom alatkom su imali prednost. Sa zadnjim dečkom sam bila u vezi koji ima poprilično mali polni organ, manji od 10tak cm.

Meni je odnos sa njim bio fantastičan. On je toliko strastven muškarac, toliko predan ideji da zadovolji partnerku, da ja to ne mogu da opišem. Ja sam sa njim bila zadovoljena svaki put i stalno sam imala osećaj da mu je mnogo veći, nego što realno jeste. Nas dvoje nismo funkcionisali kao par ni u čemu, osim u krevetu, zato smo se i ražišli.

Ali posle njega sam imala momka koji ima pozamasan alat, ali ga mnogo loše koristi, iako je navodno iskusniji od prethodnog. Ne zna da se ljubi, da mazi, nije strastven, li.. kao da ga je neko naterao na to, ne prihvata sugestije, itd. Hoću da kažem da velićina zaista uopšte nije bitna. Bitna je strast i emocija koju imaš sa nekim.

BONUS ISPOVIJEST:

Bademovo ulje i njegovo čudotvorno djelovanje

Ljekovita svojstva bademovog ulja poznata su još iz antičkih vremena, a korišteno je i kao dodatak prehrani. Blago je i ne izaziva alergije pa je odličan izbor za njegu kože djece.

Posebno mjesto
Ulje ima blagotvorno djelovanje na kožu, kosu i nokte zbog visokog udjela vitamina i minerala. Najviše se preporučuje za njegu osjetljive i problematične kože. Bogato je biljnim bjelančevinama, vitaminima A, B1, B2 i B6 te E, esencijalnim mineralima poput magnezija, bakra, mangana, kalcija, kalija, a sadrži i masne kiseline omega-3, 6 i 9.

Odlično je za zdravlje srca te za zdravlje kože. Poboljšava i ubrzava probavu i metabolizam, snižava holesterol, opušta mišiće, jača imunitet. Zbog prirodnog bogatstva koje sadrži u samo jednoj kašičici, bademovo ulje pravi je dar prirode, zauzima posebno mjesto u kozmetičkoj industriji i glavni je sastojak u liječenju i njezi tijela.

Preporučena je kupovina i konzumacija nerafiniranog, odnosno hladno presovanog bademovog ulja, jer u takvom postupku obrade ne gubi ljekovita svojstva.

Ne začepljuje pore
Primjena bademovog ulja u kozmetici je raznolika. Koristi se za njegu suhe i osjetljive kože, za njegu kose i noktiju, za masažu, a primjenjuje se i u aromaterapiji. Ne začepljuje pore pa je pogodno za svakodnevnu njegu lica.

Sadrži sastojke neophodne za zdravu i njegovanu kožu. Pogodno je za njegu svih tipova kože, smiruje upale, dermatitis, opekotine, ekceme i psorijazu, a najviše se preporučuje za njegu suhe i osjetljive kože.

Strije i celulit

Rijetko izaziva alergije pa se može koristiti i za njegu dječije kože.

Bademovo ulje koži daje elastičnost te se često koristi u trudnoći za prevenciju nastanka strija i celulita, ali i bora. Osim što vlaži, hrani i štiti kožu, čini je i mekom i svilenkastom, a usporava i starenje i poboljšava ten.

Bademovo ulje bogato je vitaminom A, koji štiti folikule. Ubrzava rast kose, a u kombinaciji sa masažom tjemena, potiče obnovu vlasi i kosi vraća mekoću, sjaj i volumen. Hrani korijen kose i tako sprečava opadanje i pucanje vrhova, a osim toga, smiruje i nadraženost tjemena.

Ulje ugrijte tako što ćete ga u zatvorenoj posudi staviti u toplu vodu. Potom ga prstima nanesite na čistu i vlažnu kosu, od korijena do vrhova i ostavite da djeluje jedan sat. Kako bi se bolje upilo, kosu zamotajte toplim peškirom. Nakon toga je operite na uobičajen način.

Ponavljajte ovaj tretman svake sedmice, a u bademovo ulje možete dodati i ricinusovo ili maslinovo ulje.

Čvrsti nokti
Bademovo ulje, uz maslinovo, najučinkovitije je za njegu suhih i lomljivih noktiju. Ono ih ojačava, a kožicu oko noktiju omekšava i sprečava stvaranje zanoktica, kao i listanje noktiju uzrokovano isušivanjem.

Bademovo ulje odlično je sredstvo za skidanje šminke i za njegu kože lica. Na blaznicu nanesite malo vode i nekoliko kapi ulja te tako skinite šminku. Omekšava, hidratizira, štiti kožu od vanjskih utjecaja, sprečava perutanje i isušivanje kože, smanjuje upale i iritacije, pruža koži zdrav izgled i sjaj. Osim toga, pomaže u ujednačavanju tena.

Osim primjene u kozmetici, bademovo ulje ima i jaka ljekovita svojstva. Ono ubrzava probavu, snižava holesterol, jača imunitet, opušta umorne mišiće, djeluje kao antialergik. Masaža bademovim uljem stari je lijek protiv hernije (kile), a ako se umasira na grudni koš, olakšava kašalj.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt