“Imam najpametniju mamu” – Ispovesti
Ispovesti

“Imam najpametniju mamu”

“Moja majka je nadprosječno inteligentna osoba i jako brzo uči i pamti. Tečno priča 7 jezika, a za jedan jezik joj je potrebno maksimalno godinu dana da savlada.

Koliko god nevjerovatno zvučalo, njemački je naučila za samo 3 mjeseca jer je našla posao i morali smo da se selimo. Provodila bi i do 6-7 sati dnevno učeći njemački kod kuće u Srbiji.

Dolazila je i jedna komšinica (porijeklom iz Njemačke) da joj pomogne sa naglaskom.

Kad smo se doselili, pričala ga je kao prava Nijemica i ljudi prosto nisu mogli da povjeruju da joj je za to trebalo samo 3 mjeseca. Prošlo je 3 godine od tada, otac i ja i dan danas imamo nekad poteškoće sa sklapanjem rečenica na njemačkom iako ga oboje svakodnevno učimo. Šteta što nisam naslijedila taj talenat od majke.”

BONUS ISPOVEST:

“Juče moj muž otišao u WC i ostavio otvoren fb profil. U tom trenutku začuo se zvuk nove poruke i čisto iz radoznalosti da vidim ko mu se javlja prišla sam laptopu i otvorila poruke.

Bila je to naša zajednička prijateljica, žena preko koje smo se i upoznali, a kada sam vidjela da pita za mene počela sam da se dopisujem sa njom.

Međutim nisam ni slutila na šta će sve da izađe. Dok sam se kuckala sa njom počela sam da rolam stara dopisivanja i tada je zapravo uslijedio šok za mene.

Uočila sam da se moj muž dopisuje sa prijateljicom naše kćerke i to dopisivanje je bilo puno bolesnih i vulgarnih izraza, a u jednoj od njenih poruka stojalo je da je oduševljena predhodnim danom, jer je kako kaže konačno osjetila šta znači biti žena. Izašla sam iz tog dopisivanja prije nego je on izašao iz WC-a, nisam mu rekla šta sam vidjela jer nisam imala snage za tako nešto. Imam 45 godina i cijeli život mi se srušio.

Možda me to i ne bi toliko povrijedilo da je to neka djevojka, žena nekih zrelih godina, ali ima tek nešto više od 20 godina. Gadi mi se i saznanje da sam život provela sa takvim čovjekom. Evo od jučer razmišljam šta je najbolje da uradim.”

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt