Mislio sam da se ovo meni ne može desiti – Ispovesti
Ispovesti

Mislio sam da se ovo meni ne može desiti

Mislio sam da se ovo meni ne može desiti… Prije godinu dana prvi puta sam posumnjao da me žena vara. Tješio sam sebe da sve umišljam i da je neka kriza srednjh godina, ali… iz dana u dan sve je bilo očiglednije da ima drugoga. Sve češće je išla na službena putovanja, kao nikada prije.

Prošli vikend je takođe imala “seminar”. Odlučio sam da je pratim i moje sumnje su se polako počele obistinjavati. Nije išla u pravcu grada gdje je rekla da ide, već je skrenula prema jednom vikend naselju. 10-ak minuta kasnije za mene je uslijedio nezapamćen šok. Na kapiji jedne od vikendica moju suprugu je dočekala, vjerovali ili ne njena šefica sa posla. Kroz glavu mi je prolazilo milion scenarija,moja supruga sa NJOM, cijeli život me lagala na takv način, ali… Par sati kasnije počela su da pristižu vozila. 4 muškarca, MLAĐA i još dvije meni nepoznate žene godina moje supruge.

Tada mi je bilo sve mnogo, mnogo jasnije. Razmišljao sam šta da uradim, da pokucam na vrata, ali odlučio sam da se vratim kući. Imamo troje odrasle djece i ovo kada bi se objelodanilo bila bi to velika sramota i za njih.

BONUS ISPOVIJEST:

Iskoristila je moju tugu… 6 godina nisam mogla da zatrudnim i problem je bio u meni, a to me je ubijalo. Konstantno sam razmišljala kako da se ostvarim u ulozi majke. Tada sam iz očaja predložila mlađoj sestri da mi ona rodije dijete… Malo bolesno, priznajem, ali nisam imala izlaza. Ni sekunde nije razmišljala i pristala je.

Međutim, trebalo je to reći i mome mužu. Dugo smo razmišljale kako to da predložimo, a onda sam mu jedno veče onako direktno ispričala moj plan i dogovor sa sestrom. Moj muž je tada rekao da to baš i nije OK, ali… ako smo se nas dvije dogovorile da je i on za. U tom trenutku kao da sam cijeli svijet osvojila. Isto veče sam pozvala sestru. Nije mi bilo baš sve jedno, ali cilj je sve opravdavao. Par dana nakon uslijedio je šok za mene… sestra mi je rekla da je dobila… NJE OSTALA TRUDNA.

Nakon toga, 5 mjeseci su pokušavali i svaki put mi je bilo sve teže… moja sestra i moj muž su na neki način postali lj.bavnici, ali nada da će se nešto dogoditi me je držala sve dok nisam otkrila da moja sestra nemože ostati trudna, ne zbog toga što je bolesna već zbog toga što PIJE TABLETE PROTIV TRUDNOĆE. Iskoristila je moju tugu, moj očaj da bi bila sa mojim mužem.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt