Svekar mi je ponudio da se udam za njega – Ispovesti
Ispovesti

Svekar mi je ponudio da se udam za njega

Svekar mi je ponudio da se udam za njega… Bili smo u braku skoro 20 godina imamo troje djece, odrasle živjeli smo pristojnim životom, ali onda se sve promjenilo toh 11. decembra. Suprug mi je ‘otišao’ u saobraćajki.

Obzirom da smo živjeli u porodičnoj kući njegovih roditelja, sa njegovim tatom, ja sam nastavila da živim iako su mi moji roditelji govorili da se doselim njima.

Živjela sam sa svekrom, imali smo odnso kao što je i do te kobne nesreće bio, a onda mi je moj svekar prije mjesec dana kada smo bili sami kod kuće ponudio da mu budem zakonita supruga. Šokirala sam se kada mi je to rekao, tražio je da se udam za njega rekla sam mu da je bolestan pitala ga kako će okolina da reaguje, a on me tada uhvatio za ruku i rekao: “Snajo, smiri se, sjedi da ti pojasnim.

Tada mi je objasnio da obzirom da več ima skoro 70 godina i da nije najboljeg zdavstvenog stanja želi da me vjenča kako bi ja, i njegovi unuci mogli naslijediti njegovu penziju koja nije baš mala.

Inaće je radio, sad da ne pišem kojoj evropskoj zemlji da nam se šta ne iskomplikuje i zaista mu je penzija velika. Iskreno od tih novaca smo najviše i živjeli i dok je moj muž bio živ. Na kraju sam pristala, naravno.

BONUS:

Nakon duge i teške bolesti, umrla je i vaša ljubav: 12 situacija koje su dale naslutiti kraj

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera. Čak i kada to radimo kako bismo zaštitili partnera, malene tajne mogu prerasti u velike probleme i uzrokovati da pitanje povjerenja uništi vezu. Partneru bismo trebali moći reći apsolutno sve.

2. Zanemarivanje pokazivanja naklonosti. Bilo da se ta naklonost ogleda u fizičkoj intimnosti, razgovaranju o duboko intimnim stvarima ili pomaganju partneru u savladavanju značajnih prepreka, hladnoća i nedostatak pokazivanja naklonosti mogu nanijeti nepopravljivu štetu.

3. Zadržavanje nezadovoljstva u sebi. Počinje tiho i neprimjetno, no s vremenom preraste u ogroman problem.

4. Nedostatak komunikacije. I pritom ne mislimo na nedovoljno često dopisivanje, već na izbjegavanje svakodnevnih razgovora o stvarima koje vam smetaju i muče vas, ili nespretno izostavljanje spominjanja onih detalja za koje mislite da bi mogli biti uzrok problema.

5. Nespremnost na kompromise. Ako nekoga volite, trebali biste biti spremni na kompromise, i to je jednostavno tako. Osobe koje mogu podnijeti da stvari funkicioniraju isključivo onako kako su oni zamislili, praktički su u vezi samo sa samima sobom.

6. Njurganje oko svakodnevnih obaveza. Možda vam nije najjasnije kako prepucavanje oko toga tko bi trebao oprati suđe može biti problem, no može, i to veliki, jer svakodnevno prigovaranje postaje neugodna rutina koja ubija sve one sitne radosti.

7. Patroniziranje partnera. Ovakvim načinom izdižete sebe iznad partnera, smatrate se vrjednijim i sposobnijim te time unosite ogromnu neravnotežu u nečemu što želite da bude duga i zdrava veza.

8. Ostajanje zajedno zbog praktičnih razloga. Kao na primjer da ne biste razočarali vaše obitelji, ili da vam ne propadne putovanje koje ste već uplatiti… Odgađanje neodgodivog samo će dovesti do toga da na kraju raskinete u puno gorim uvjetima nego što je bilo potrebno.

9. Manipulacija. Ovo je jako osjetljiva stvar jer je često prikrivena i izrazito suptilna, pa često ni ne primijećujemo da partner manipulira nama sve dok u principu nije kasno.

10. Ljubomora. Čak i bez da se išta zapravo događa, strah od toga da se stalno nešto događa može biti puno, puno štetniji i opasniji.

11. Neiskrenost u počecima veze. Ovo može biti pretvaranje oko sitnica kao one da volite horor filmove, a može biti i oko velikih stvari gdje stvarate iskrivljenu sliku o sebi. Istina će izaći na vidjelo prije ili kasnije, a u vašem je interesu da ga s istinom upoznavate od samog početka.

12. Ostajanje zajedno zbog uzajamne ovisnosti. Ovisite jedno o drugome i niti jedno od vas zapravo ne želi biti single, a i kemije odavno nema. Ostajete li zajedno samo da ne biste bili sami, činite kardinalnu pogrešku.

izvor: info-magazine.sit

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt