Svekar mi je ponudio da se udam za njega – Ispovesti
Ispovesti

Svekar mi je ponudio da se udam za njega

Svekar mi je ponudio da se udam za njega… Bili smo u braku skoro 20 godina imamo troje djece, odrasle živjeli smo pristojnim životom, ali onda se sve promjenilo toh 11. decembra. Suprug mi je ‘otišao’ u saobraćajki. Obzirom da smo živjeli u porodičnoj kući njegovih roditelja, sa njegovim tatom, ja sam nastavila da živim iako su mi moji roditelji govorili da se doselim njima.

Živjela sam sa svekrom, imali smo odnso kao što je i do te kobne nesreće bio, a onda mi je moj svekar prije mjesec dana kada smo bili sami kod kuće ponudio da mu budem zakonita supruga.

Šokirala sam se kada mi je to rekao, tražio je da se udam za njega rekla sam mu da je bolestan pitala ga kako će okolina da reaguje, a on me tada uhvatio za ruku i rekao: “Snajo, smiri se, sjedi da ti pojasnim.

Tada mi je objasnio da obzirom da več ima skoro 70 godina i da nije najboljeg zdavstvenog stanja želi da me vjenča kako bi ja, i njegovi unuci mogli naslijediti njegovu penziju koja nije baš mala.

Inaće je radio, sad da ne pišem kojoj evropskoj zemlji da nam se šta ne iskomplikuje i zaista mu je penzija velika. Iskreno od tih novaca smo najviše i živjeli i dok je moj muž bio živ. Na kraju sam pristala, naravno.

izvor: info-magazine.sit

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt