Porodičan sam i normalan muškarac – Ispovesti
Ispovesti

Porodičan sam i normalan muškarac

Imam 42 godine, žena, djeca… porodičan i normalan muškarac! Imamo veliko imanje i danas je sa mnom u obilazak pčelinjaka išla kćerka mog rođenog brata. Djevojčica, ima 16 godina, istina razvijena, ko seosko dijete, ali djevojčica.

Bila je lagano, ljetno obučena i iznenada ju je ujeo stršljen za nogu. Uvijala se od bolova, a obzirm da je dom zdravlja nekih 30km udaljen nisam imao izbora, MORAO SAM JOJ NEKAKO POMOĆI… povalio sam je na zemlju, i ustima pokušao isisati otrov iz rane. U tim trenutcima mi je mozak bio totalno oduzet… odveo sam je do obližnjeg potoka i rekoa joj da sjedne u vodu i da će joj pomoći.

Na sreću dobro je, ali moja muka se nastavila. Prosto sam otkinuo na nju i sada kada su se strasti smirile i dalje razmišljam o njoj. Znam, grijeh je, bolesno, odvratno i svjestan sam svega toga, ali džaba… Gadim se sam sebi i prosto se bojim budućnosti i toga šta se može desiti

BONUS:

Vrijeme je da isprobate seksi ideje koje će malo uzburkati vašu (pre)mirnu luku

Napunite se adrenalinom. Zajedno se upišite se na planinarenje, tečaj padobranstva ili unajmite motor i otisnite se na vikend avanturu u nepoznato. Nove, uzbudljive situacije u kojima ćete se zajedno naći potaknuti će lučenje istih onih kemikalija u mozgu koje se oslobađaju kad ste u početnoj fazi zaljubljenosti.

Napravite nešto neočekivano. Ujutro uglavnom ne znate kako se zovete, pa je vaš dragi odavno odustao od pokušaja jutarnjeg vođenja ljubavi, iako on to obožava. Iznenadite ga i uđite mu pod tuš prije doručka. Ili ga zamolite da dođe po vas na posao, a onda mu recite da produži do nekog osamljenog mjesta.

Prisjetite se početka veze. Kakav vas osjećaj obuzme dok gledate fotografije s tuluma iz srednje škole, kad je sve bilo opušteno, zabavno i uzbudljivo? Osjećaj sreće i topline. Isto ćete osjetiti i ako prolistate album s fotkama iz prvih mjeseci vašeg hodanja, pogotovo ako se skupa prisjetite tih dana: tko je kome prvi uletio, kada i gdje ste prvi put vodili ljubav, kada ste si prvi put rekli “volim te”…

Zamijenite uloge. Unesite nešto novo u svoje svakodnevne aktivnosti. Ako inače vi kuhate, a on šeta psa, neka se za promjenu on okuša u kuhinji a vi preuzmite izvođenje ljubimca. Umjesto da, kao obično, vaš dečko vozi na putu do vikendice, vi sjednite za volan, a njemu dopustite da preuzme ogranizaciju vikend aktivnosti. Zamjena dužnosti, objašnjavaju psiholozi, unosti određenu svježinu u odnos i istovremeno pomaže partnerima da sagledaju perspektivu onog drugog.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt