BRAK MI JE JAKO DOSADAN – Ispovesti
Ispovesti

BRAK MI JE JAKO DOSADAN

U braku sam 5 god. Imamo dvoje dece. Brak mi je postao dosadan sa suprugom.

Kad zelim otici na pedikir ili kod frizera obavezno moram decu ostaviti svekru i svekrvi jer muž neće da čuva decu, onda sam odlučila da kaznim muža a sebe da nagradim za loš brak sa drugim čovekom, sa lj.bavnikom.

Sa mužem sam često u konfilktu jer se stalno meša u sve. Ni u krevetu stvari nisu bolje. Jednom u petnaest dana u trajanju od 10 minutra. Kad pokušam da pričam sa njim o svemu, dobijem odgovor kako sam dosadna, nezahvalna, bezobrazna ili mi se smeje, kao da nisam normalna.

Kupila sam igrackcu, sve češće razmisljam o životu samo sa decom a i često mi na pamet pada čovek koji nije moj muž i koji ima izdržljivost u krevetu.

BONUS:

Kako postići ikakav dogovor kad vi želite putovati, a on štedjeti za kuću iz snova?

Već ste dulje u vezi i vidite zajedničku budućnost. Osjećaji su neupitni, no tu je i financijska budućnost. U ovim teškim vremenima bilo bi suludo ne sagledati unaprijed kako se vi, a kako on snalazite s novcem. Nekoliko mu pitanja na tu temu obavezno morate postaviti

Organiziraš li svoj budžet?

Ako je odgovor “da”, to znači da zna planirati budućnost. Manje su i šanse da će od vas posuđivati novac kad mu se račun isprazni prije plaće. Uvucite ga u ovaj razgovor tako što ćete početi pričati o svom budžetu. Dajte mu do znanja da ni vama razgovor o novcu nije ugodan, ali je to nešto što se ne može izbjeći. Ne morate govoriti o visini svoje plaće ni koliko ukupno zarađujete nego samo recite da primate realnu svotu koja je dovoljna za vaše potrebe. Kad mu kažete sve što ste planirali reći, pitajte ga kako stvari stoje kod njega.

Hoćeš mi posuditi petsto kuna? Moram kod frizera.

Ne mora biti baš frizura, možda trebate nove gume za auto ili novac za mamin rođendanski poklon ili bilo što drugo. Bit je u tome da posuđujete novac od njega. Svota koju posuđujete od njega ne smije izlaziti iz okvira 5 do 10 posto njegovih primanja. Iako možda ne znate kolika mu je točno plaća, vjerojatno ste dosad otprilike procijenili njezinu visinu. Njegov odgovor na ovo pitanje reći će vam ponešto o tome koliko vam vjeruje i o stupnju njegove darežljivosti. Kad dobijete odgovor, ne morate zaista posuditi novac. Zanima vas njegov odgovor, ne novac.

Dobila sam račun za karticu i ne mogu vjerovati koliko sam potrošila. Kad si ti posljednji put otišao u nekontrolirani šoping?

Važno je znati kako on troši. Kupuje li slučajno, impulzivno, emotivno ili sve drži pod kontrolom te koliko ste kompatibilni u tom smislu. Možda će vam se u početku svidjeti ako je rastrošan, no to u budućnosti može dovesti do niza prepirki.

Planiraš li financijsku budućnost?

Financijski savjetnici preporučuju jasan plan štednje, pogotovo tijekom recesije. Važno je znati štedi li za budućnost. Ne mora to biti samo novac na računu, nego i ulaganje u razne fondove, nekretnine ili životno osiguranje.

Razmislite dobro o vezanju za čovjeka koji nimalo ne razmišlja o svojoj financijskoj budućnosti jer i vaša će budućnost ovisiti o tome.

Napravite plan
Otkrijte čiji posao treba biti plaćanje računa i nadgledanje potrošnje. Sistem na ovom polju može smanjiti nervozu i prepirke oko novca.

Izbjegnite svađe
Raspravite svaki problem povezan s novcem koji imate na vrijeme kako ne bi prerastao u veliku svađu. Ako vas npr. užasno smeta što on zaboravlja otići do bankomata i nikada nema keša u novčaniku, recite mu, ali mu recite i koje stvari vam se sviđaju.

Osnujte privatni fond
Važno je da imate svoj vlastiti novac koji možete potrošiti na što god željeli. Vaš partner neće se uvijek slagati s načinom na koji trošite, a ni vi s njegovim, pa je bitno da imate neku vrstu autonomije koju sami morate kreirati.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt