Odnela sam komšijama poklon – Ispovesti
Ispovesti

Odnela sam komšijama poklon

Odnela sam komšijama poklon… Komšije su dobili prinovu, porodila im se cerka pa su pozvali moje roditelje na kafu posto su imali puno obaveza i nisu mogli da odu par dana kasnije su kupili poklon i rekli meni da odem umesto njih.

Dosla sam sa faksa istusirala se obukla se, uzela sam poklon i krenula vrata mi je otvorio moj komsija i pozvao me da udjem. Bilo mi je prijatno u njegovom drustvu i dok je tako vreme prolazilo popila sam jos dve rakije, pod uticajem opustila sam se i pocela sam da ga zagledam malo bolje, jedini problem koji mi je bio je to sto on ima pedeset i pet a ja dvadeset godina ali ponovo nakon dve rakije nisam vise obracala paznju na to vec ustala i upitala ga da li mu se dopadam a on je rekao veoma puno privukao me k sebi i .. znate već ostatak.

BONUS:

U slučaju da ste se pitali, stručnjaci doznali koliko je stvarno potrebno da se rodi ljubav

Ako ste mislili da prvi dojam nema utjecaja na prepoznavanje srodnih duša i rađanje ljubavi- prevarili ste se. Tim naučnika upravo tvrdi da su tek četiri sekunde dovoljne kako bi saznali da li je osoba koju ste upravo upoznali vaš potencijalni partner ili persona u koju se baš nikad ne biste mogli zaljubiti.

Neverbalno ponašanje, govor i ophođenje imaju mnogo veću ulogu u zaljubljivanju nego što se mislili. Upravo su oni odgovorni za privlačnost među partnerima, tako da samo osvajanje ovisi upravo o njima. U tom smislu, iako su bitne riječi i ono što izgovarate, one ipak ostaju u smislu neverbalne komunikacije koja vodi prvu riječ (kad je riječ o zaljubljivanju).

Čitav tim znanstvenika proučavao je kako funkcionira ljubav i došao do iznenađujućih podataka odnosno pravila koja vladaju među ljudima, a kojih možda nismo toliko svjesni.
Opći rezultat istraživanja došao je do podatka da maženje izaziva produkciju supstance pod imenom oksitocin koji je prirodni lijek protiv bolova, a prvenstveno migrene. Ova supstanca ima jak učinak na organizam, a traje čak četiri sata.

Osim toga, iako na prvi pogled djeluje nebulozno, dokazano je da srce zaista može biti slomljeno nakon burnog prekida. Kad izgubimo ljubav i prekinemo s partnerom javlja se fizički bol koji pogađa oblast mišića srca, što se inače u medicini pojavljuje pod nazivom sindrom slomljenog srca. Kao i očekivano, ovaj se sindrom češće javlja kod ženskog spola nego kod muškaraca i često se pogrešno dijagnosticira kao srčani udar.

Ako ste se pitali zašto su nam privlačniji muškarci zategnutog stomaka s jasno definiranim mišićima, znanstvenici imaju odgovor i na to pitanje. Studije su dokazale da veliki stomak, poznat kao pivski kod muškarca ukazuje na niži nivo testosterona, kao i manju seksualnu želju i plodnost. To je razlog zašto većina žena doživljava veliki stomak neprivlačnim i odbojnim.

Također je utvrđeno zašto muškarce privlače djevojke sa sličnom građom kakvu posjeduje njihova majka. Riječ je o sindromu koji psiholozi nazivaju “seksualnim utiskom” ili “imprintom”.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt