Odlučio sam ostaviti djevojku – Ispovesti
Ispovesti

Odlučio sam ostaviti djevojku

Razmišljao sam mjesecima kako da ostavim djevojku jer je ne volim više. Pet godina smo zajedno i zaista smo planirali da se vjenčamo, ali ne volim je vise, želim nešto drugo, nešto novo u životu.

Odmah sam joj rekao da mora da abortira jer ja ne želim ni nju ni njeno dijete. Ona mi je tada rekla da mogu ostaviti nju, ali da ona mene nikada neće i naravno da će roditi bebu. Ostao sam šokiran, baš me izbacila iz takta. Kao biti će samohrana majka i nijedan drugi muškarac osim mene je ne zanima.

Ne mogu da vjerujem… klasična ženska igra misli da ću promjeniti mišljenje.

BONUS:

Ništa ne napravi kako treba i stalno visi na mobitelu: Jeste li cjepidlaka ili su vaše zamjerke opravdane?

Kad vas nešto naizgled sitno toliko uzrujava, možda je razlog u tome što imate dublje dvojbe oko vašeg odnosa. Evo kako otkriti jesu li vaša prigovaranja obično cjepidlačenje ili nešto puno ozbiljnije.

OTKRIJTE PROBLEM: Dobro razmislite o vašim sitnim prepirkama i pogledajte pobliže situaciju ne biste li otkrili je li nešto od ovoga što slijedi istina:

Ne bi vas bilo briga kad bi istu stvar radio netko od vaših prijatelja.
Ako prijateljica otkaže dogovor, to je u redu, ali ako on to učini, to je neoprostivo. To pokazuje da ste uznemireni zbog partnera, a ne zbog njegova ponašanja. (Ako ste ljuti kada bilo tko otkaže dogovor, to je već osobni problem.)

Prigovarate zbog različitih stvari
Ako nije riječ o njegovoj opsesiji novom plazmom, onda provodi previše vremena na poslu. Prigovaranje možda dolazi od većih briga. Možda se pitate je li nezreo?

Slučajne stvari vas podsjećaju na njegove “prekršaje”
Jedna dosadna situacija dovodi do potpuno nevezane nedaće. Možda zbog njegova glasnog žvakanja planete i počnete prigovarati zato što je uvrijedio vašeg brata na jednom tulumu prošli mjesec. Jasno kao dan da vas iritira mnogo veći problem.

RAZJASNITE PROBLEM
Ako ste sigurni da nesporazum nije trivijalan, zapitajte se što vas to u njegovim navikama toliko izluđuje. Trebate biti svjesni da se s većim problemima trebate nositi vi, a ne on.

Razgovarajte o tome kada ste oboje opušteni, dok se recimo izležavate nedjeljom popodne. Započnite, primjerice, riječima: “Znam da sam nekad nepodnošljiva kad izađeš s frendovima. Nije da ih ne volim, nego jednostavno osjećam da ne provodimo dovoljno vremena zajedno.” Zatim ga pitajte ima li kakav prijedlog za rješavanje situacije i tada postaje dio plana.

Zapamtite da vam ne smeta ono što vaš partner radi, nego ono što to predstavlja i kako se to reflektira na vašu vezu. Razgovor neka ostane racionalan i produktivan, nemojte početi prigovarati.

DONESITE ODLUKU
Povucite se i pustite ga da razmisli. Ako ste zaista povezani, sagledat će cijelu sliku i potruditi se naći kompromis. Ako samo slegne ramenima, konflikt neće nestati. Hoćete li prihvatiti njegove nedostatke, odluka je na vama. Nosite se sa svojim problemima ili krenite dalje.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt