Izgubila sam povjerenje u sestru – Ispovesti
Ispovesti

Izgubila sam povjerenje u sestru

Izgubila sam povjerenje u sestru… Dugo godina nisam mogla da zatrudnim i to me je uništavalo, nisam znala više šta da uradim. Tada sam iz očaja predložila mlađoj sestri da mi ona rodi dijete… Malo bolesno, priznajem, ali nisam imala izlaza. Ni sekunde nije razmišljala i pristala je.

Međutim, trebalo je to reći i mome mužu. Dugo smo razmišljale kako to da predložimo, a onda sam mu jedno veče onako direktno ispričala moj plan i dogovor sa sestrom. Moj muž je tada rekao da to baš i nije OK, ali… ako smo se nas dvije dogovorile da je i on za. U tom trenutku kao da sam cijeli svijet osvojila. Isto veče sam pozvala sestru i bila je sa mojim mužem.

Nije mi bilo baš svejedno, ali cilj je sve opravdavao. Par dana nakon uslijedio je šok za mene… sestra mi je rekla da je dobila… NIJE OSTALA TRUDNA.

Nakon toga, 5 mjeseci su pokušavali i svaki put mi je bilo sve teže… moja sestra i moj muž su na neki način postali lj.bavnici, ali nada da će se nešto dogoditi me je držala sve dok nisam otkrila da moja sestra ne može ostati trudna, ne zbog toga što je bolesna već zbog toga što pije tablete protiv trudnoće.

BONUS:

Seks: 90-e vs. 00-e

Gdje god da se okrenemo, smiješi nam se seks. Sa plakata brojnih brandova, spotova, s tv ekrana. Svima je odavno jasno da seks prodaje sve, ili gotovo sve i da je seksualna revolucija definitivno odradila svoje. Toliko seksa oko nas zasigurno znači i više akcije među plahtama, ili?

E pa čini se da je ipak ovo ILI. Nedavno provedeno britansko istraživanje je pokazalo da danas imamo više seksualnih partnera, ali se manje seksamo. Danas žene tijekom života imaju u prosjeku 7,7 seksualnih partnera, a davne 1991. prosjek je bio 3,7. Muškarci danas imaju u prosjeku 11,7 partnerica naspram 8,6 partnerica 1991.

Brojke koje se tiču učestalosti seksualnih odnosa, s druge strane, idu u korist 1991. Tada smo se mi žene u prosjeku seksale 6 puta mjesečno, a danas je ta brojka pala ispod 5.

U kojem se grmu krije razlog ovih promjena, otkrili su nam stručnjaci koji kažu da je glavni krivac današnji stil života. Tempo života je puno brži i puno smo zatpaniji obezama nego što smo bili prije cca 25 godina. Puno smo umorniji i izloženiji smo stresu zbog čega se želja za seksom s godinama malo utišala. Liberalizacija stavova o seksualnom životu je pak dovela do toga da se seksu pristupa puno ležernije no prije. Puno se lakše odvažujemo na seks nekim novim frajerom ili na one night stand, zbog čega je broj partnera porastao.

A kada je žaljenje zbog seksa u pitanju, pokazalo se da mi žene ne žalimo zbog broja partnera već da uglavnom žalimo zbog seksa s frajerom koji i nije bio posebno privlačan. A frajeri? Oni žale što nisu pokušali spavati s više žena dok su bili slobodni i što nisu spavali s više žena u mladosti. Iznenađeni?

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt