Za mene je život stao te noći – Ispovesti
Ispovesti

Za mene je život stao te noći

Za mene je život stao te noći… Moja kćerka je u razmaku od 4 godine rodila 3 djevojčice. Sve tri visoko rizične trudnoće, svaki put jedva preživjela porod, ali… njen muž i NJENA SVEKRVA su insistirali da rodi muško, da rodi nasljednika… Iako su joj ginekolozi strogo zabranjivali da više ostaje trudna, ona je ipak samo 4 mjeseca nakon zadnjeg poroda ponovo.

Uz velike muke izdržala je samo do sedmog mjeseca trudnoće, a onda je 4 dana kasnije hitno prebačena u bolnicu. Porodili su je carskim rezom, a doktori su se 7 sati borili za njen život nakon čega su nam javili da je moja kćerka na žalost izgubila bitku za život, nije izdržala, njeno tijelo nije imalo snage da se izbori, da preživi.

Danas je godina dana od te tragedije koja mi je prosto zaustavila život, sve je stalo te noći… da, zaboravila sam napisati, i četvrta beba je djevojčica.

Nekada sebe tješim, mada je grozno i pomisliti tako nešto… da je moja kćerka preživjela ko zna koliko bi se još puta morala poroditi do tog MUŠKOG NASLJEDNIKA, ko zna kroz šta bi sve prošla u životu, tako da možda je i bolje što je… ? uh… srce mi sa rasipa u komade, vjerujte mi :(… Imala je samo 25 godina

BONUS:

Tanka je, kažu, granica između genijalnosti i ludosti: Na koju stranu naginje ideja o aplikaciji za praćenje seksualnog pristanka?

Ideja o aplikaciji za virtualno bilježenje seksualnog pristanka izazvala je, pomalo očekivano, globalnu reakciju. Za prijedlog se zalaže povjerenik policije Novog Južnog Walesa Mick Fuller koji je rekao kako bi to mogao biti sjajan način potvrde pozitivnog pristanka, no kritičari kažu da je tu pitanju nevjerojatno manjkav i nerealan prijedlog.

‘Možda imate sina ili brata i mislite da je ovo previše izazovno, ali ova aplikacija zapravo štiti sve’, rekao je Fuller. Dodao je i da je pokušaj dokazivanja da je dan izričiti pristanak trajni izazov u slučajevima seksualnog napada, te rekao kako vjeruje da bi aplikacija mogla pomoći brojnim žrtvama u postizanju pravde, napomenuvši kako je manje od 10% od gotovo 15.000 slučajeva seksualnih napada koji su prošle godine prijavljeni policiji NSW-a rezultiralo policijskim prijavama.

Iako nekima možda zvuči revolucionarno, ideja davanja pismenog pristanka (bilo na papiru ili putem aplikacije) kao metode za smanjenje broja slučajeva seksualnog zlostavljanja nije ništa novo – problem je što su svi prijedlozi koji su kroz godine dolazili u različitim formatima uvijek padali u vodu jer su potencijalno otvoreni zlouporabi. Poticanje razgovora oko seksualnog pristanka je izuzetno važno, ali teoretski, netko bi mogao napisati da pristaje na nešto, a zatim se djelomično predomisliti (kao što je i njihovo pravo). Osim toga, pametne je telefone moguće hakirati ili pak manipulirati njima na način da bi netko drugi mogao zaključiti da je pristanak dan, dok je stvarna situacija možda potpuno drugačija, a nije nemoguće ni da se nekoga prisili na davanje pristanka putem aplikacije.

Napredovala tehnologija u ovome smjeru ili, važno je podsjetiti da je u redu da se u bilo kojem trenutku osoba predomisli i povuče pristanak, a ako ikada osjeti pritisak na neko djelo (ili davanje pismenog seksualnog pristanka), ima svako pravo otići. Zapamtite da vaše tijelo nikome i ničemu, nije dužno. Nikad.

Mnoge teme koje se bave pametnom tehnologijom i koje će informirati i educirati o primjeni digitalnih rješenja te uvođenju pametnih digitalnih promjena u život i poslovanje bavi se i novi portal Smartlife.

Inovativna digitalna rješenja postaju neizostavni dio naših života u svim segmentima, bila to mobilnost, obrazovanje, komuniciranje, stanovanje, zdravstvo, javna uprava, upravljanje energijom, gospodarenje energentima ili svakodnevne navike i život. Ovim portalom Adria Media želi pomoći poslovnoj zajednici i pojedincima da takva rješenja lakše i brže prihvate i implementiraju te će tako doprinijeti prosperitetnijem i održivijem društvu.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt