"Moja starija sestra se danas udaje i mene nije pozvala na svadbu" – Ispovesti
Ispovesti

“Moja starija sestra se danas udaje i mene nije pozvala na svadbu”

“Moja sestra se udaje i mene nije pozvala na svadbu. Plačem konstantno i ne mogu vam opisati kako se osjećam.

Nikad ja i ona nismo imale problema do prije 10 dana kada sam joj pokušala otvoriti oči. Njen, od danas muž, je veliki ženskaroš i ja to znam. Pitate se kako? Ja i on smo…”

Zvuči plitko, ali moramo priznati: posebno je uzbuđenje privući pažnju dečka kojeg svi žele, a ne mogu imati. Ali što ako ga je zapravo vaš prvotni nedostatak interesa zainteresirao? Prije nego što počnete zamišljati zajedničku budućnost, ako ima povijest kratkih i turbulentnih veza, bilo bi pametno razmotriti želi li vas samo zbog činjenice što misli da vas ne može imati.

Pitali smo stručnjaka za odnose dr. Matthew Bambling sa Sveučilišta Quennsland da nam otkrije znakove da ga zanima samo osvajanje.

BONUS:

Sviđate li mu se vi ili je samo uzbuđen zbog osvajanja?

Muškarci koji vole osvajanja osobito su vješti potruditi se da se osjećate posebno i gotovo povjerujete da ste vi ona koja ga može promijeniti. To je razlog zašto im je tako teško odoljeti, ali upravo to biste i trebali, savjetuje Bambling.

„Ovakvi tipovi muškaraca kojima su djevojke samo seksualni objekt su poprilično narcisoidni i jednom kad dobiju ono što žele, brzo se prebace na idući izazov. Za njih je uzbuđenje izazov, a ne veza“, kaže Bambling.

Kako ćete ga prepoznati?

Teško je prepoznati takve muškarce jer su uglavnom šarmantni i jako uvjerljivi. A ako nisu dovoljno samosvjesni, može se dogoditi da su zaista uvjereni da su upoznali onu pravu, da bi im dvije sekunde kasnije dosadili.

Što da radite? Pokušajte saznati što točno želi.

„Slušajte pažljivo što govore. Muškarci koji se ne žele obvezati vrlo vjerojatno će vam već u startu to dati do znanja na neki način“, kaže Bambling.

Nemojte se bojati postaviti mu osobna pitanja pa čak i o njegovoj prošlosti, na primjer:

Kojim su mu vrijednosti važne u životu i ljubavi?

Želi li se skrasiti jedan dan?

Ako završi razgovor bez da odgovori na pitanja, možda imate problem. Bambling savjetuje da se uskoro ponovno vratite na ta pitanja.

„Nemojte čekati šest mjeseci isključivo seksualne veze s njim da biste shvatili o kakvom se tipu radi i onda provesti još nekoliko mjeseci pokušavajući se izvući iz tog odnosa“, kaže Bambling.

Promatrajte njegovo ponašanje

Da li radi ono što govori ili uvijek u zadnji tren otkaže dogovor? Ako uvijek mora biti u pokretu i živi nomadskim životom, to bi mogao biti znak da mu sve brzo dosadi.

„Jedan od takvih muškaraca kojeg sam poznavao nije imao svoje prebivalište već je imao nekoliko djevojaka kod kojih bi prenoćio i jednostavno nije trebao unajmiti svoj stan“, kaže Bambling.

Upoznajte njegove frendove

Većina muškaraca koji se boje obaveza nisu skloni tome da vas upoznaju sa svojim frendovima. Ako se nađete u njegovom društvu, promatrajte kako se ponašaju prema vama. Žele li vas stvarno upoznati ili se ponašaju kao da ste samo jedna od mnogih djevojaka. To je isto jedan od znakova.

Nemojte zanemariti glasine

Prema Bamblingu, ne biste smjeli ignorirati loše priče ili upozorenja. Čak i ako mislite da su ljudi samo ljubomorni, može biti da su iskreno zabrinuti za vas, bez obzira što vaš dečko kaže. Razmotrite sve s oprezom, i dobro i loše.

Ne žurite

Najučinkovitiji način da otkrijete namjere ovakvih tipova – a bez da ugrozite potencijalnu vezu – je da ne brzate. Nemojte uskočiti odmah u krevet, bez da se potrudio osvojiti vas. Budite izravni i recite mu da ga prvo želite dobro upoznati da vidite da li si odgovarate.

„Ako je dobar dečko, svidjet će mu se činjenica da ste oprezni s muškarcima. Ako je ženskar, doživjet će vas kao prekompliciranu i produžit će dalje“, kaže Bambling.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt