Mnogo mi je žao mog prijatelja – Ispovesti
Ispovesti

Mnogo mi je žao mog prijatelja

Mnogo mi je žao mog prijatelja… Moj drug od djetinjstva je iz bogate i ugledne porodice. Iako je uvijek imao mnogo novaca nikada se nije isticao, uvijek je bio skroman i spreman pomoći ako kome treba. Imao je idiličan život, a onda mu je sve krenulo na loše. Zaljubio se u djevojku druge vjere, srpkinju i njegovim roditeljima to nikako nije odgovaralo.

Nakon što se vjenčao roditelji su ga se odrekli, zbog ljubavi je ostao bez igdje ičega. Da stvar bude gora prije 4 mjeseca postao je tata, dobili su sina, ali na žalost beba je teško bolesna i nikada neće moći biti samostalna. Iskreno ne znam kako i od čega on i njegova porodica žive. Par puta sam ga pitao trebali mu pomoć, trebali mu para, ali ponosan kakav jeste rekao mi je da ne treba. Srce mi se slomilo kada sam ga vidio prije par noći kako po kontejnerima sakuplja aluminijske boce, konzerve. On mene nije vidio… istu veče sam spakovao 1.000 eura i odnio i ostavio ipred njegovog stana. Znao sam da neće uzeti ako mu direktno ponudim.

Međutim, isto jutro on je došao kod mene sa mojom kovertom u ruci i odma sa vrata mi rekao kako zna da sam mu ja ostavio, jer osim mene više nema nikoga. Roditelji, bliža i dalja familija, prijatelji svi su mu okrenuli leđa… Zahvalio mi se i vratio mi novac, a ja sam tada rekao ako ne želi da i mene zgubi da mora novac koji sam mu dao i da zadrži. Par sekundi me je gledao, a onda je tako zaplakao da je počeo jecati kao malo dijete. Zagrlio me i pitao BRATE GDJE SAM POGRIJEŠIO PA ME BOG OVAKO KAŽNJAVA… Mnogo mi ga je žao, vjerujte da je to zlatan momak, nikome zlo ne želi, nikada nikoga nije uvrijedi… ni ja nemogu da shvatim zbog čega je osuđen i od naroda i od boga, njegov jedini grijeh je ljubav, ljubav koja treba da spaja, a ne razdvaja

BONUS:

Istražili smo gdje su snimane sve seksi scene iz Bridgertona (i one malo manje vruće)

Očekivano, barem zasad, 2021. nije ništa bolja od svoje prethodnice. Iz tog razloga, do daljnjega mentalno selimo ovdje:

2

Iako, moramo priznati kako bi bilo divno biti na stvarnom setu Netflixovog Bridgertona koji je snimljen na nizu lokacija toliko otmjenih da kraj njih Downton Abbey izgleda kao naši stanovi (čitaj: rupčage). Bridgerton je uglavnom sniman u Bathu, Yorku i Londonu, a ovo suneki od specifičnih i zapanjujućih domova…

Bridgertone House

Dobrodošli u Ranger’s House – masivnu georgijansku vilu koju možete posjetiti sljedeći put kad se nađete u Londonu.

Ovo predivno zdanje nije bilo dom vrućim scenama unutar doma Bridgertone – one su snimljene u Halton Houseu u Buckinghamshireu, još jednom predivnom interijeru koji nam se u pamćenje urezao vrućim scenama snimljenim na stepeništu.

3

Clyvedon Estate

Znate ono divovsko imanje na koje Daphne i Simon odlaze na medeni mjesec? E pa u stvarnom životu je to Castle Howard, koji inače izgleda ovako:

…a njegovi su vlasnici bili super uzbuđeni što je upravo njihov Great Temple poslužio za jednu od najvrućih scena:

Ako ste se pak pitali, selo Clyvedon u kojem se Daphne uplete u dramu oko natjecanja svinja u stvarnosti je selo Coneysthorpe.

Lady Danbury’s Estate

U stvarnosti je to Holburne muzej u Bathu, a i oni su bili nevjerojatno ushićeni što je njihova zgrada dio ovog spektakla.

Featherington House

Iako je većina domova korištena za snimanje scena u samim kućama, eksterijer ove impozantne vile je dio nevjerojatnog Royal Crescenta (kompleksa od 30 vila građenih jedna do druge u obliku mladog mjeseca) smještenog u predivnom Bathu. Apsolutno se možemo zamisliti kako živimo tamo.

The Royal Palace

Sve one scene u kojima kraljica sjedi na svom tronu snimljene su u kući Wilton.

Jedan super zanimljivi fun fact: u ovoj se seriji našao prostor koji je prethodno igrao u seriji ‘The Crown’, točnije, u njezinoj četvrtoj sezoni.

A svojih je 5 minuta u seriji (ili bolje reći 5 sekundi, ali apsolutno jednako vrijednih) dobilo još nekoliko impozantnih građevina šarmantnog engleskog krajolika:

4

Zanimljivo, za snimanje eksterijera kraljevske palače korištene su palača Hampton Court i Lancaster House.

The Inn

Ono prenoćište u kojem su Daphne i Simon odsjeli tijekom prve bračne noći u stvarnosti je Dorney Court, a najbolji dio cijele priče je što organiziraju vječanja, a što znači da je skroz ok isplanirati neki romantični bijeg, i seksi noći, u te krajeve. Naravno, čim pandemija utihne. Ako ne ove, onda iduće godine…

Photo credit: Liam Daniel/Netflix, Profimedia

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt