Supruga mi je rodila dječaka – Ispovesti
Ispovesti

Supruga mi je rodila dječaka

Bilo je to prije tri dana kada se supruga porodila. Cijeli dan joj nisu donijeli bebu, niti su joj davali bilo kakve informacije vezane za bebu. Kada mi je to rekla istog trenutka sam otišao kod glavne sestre, a ona mi je objasnilia da moj sin ima urođenih i teških problema sa zdravljem i da doktori sa intenzivne sve daju od sebe da mog novorođenog sinčića održe u životu.

Tražio sam da ga vidim nije mi dozvolila jer je protiv pravila klinike. Nisam mogao da vjerujem međutim juče nam je saopšteno da je naša beba um.la. Tražili smo da nam daju našu bebu da je pokopamo dostojno i kako vjera nalaže, ali doktor je rekao da će oni zdravstvena ustanova, sve to završiti iz predostrožnosti da se ta neka bakterija koju ja kao naš sim imao ne proširi, jer je takva procedura zakonom propisana. Tražili smo da nam barem pokažu našu bebu, ni to nam nisu dozvolili.

Evo od juče smo supruga i ja kod kuće, sjedimo, gledamo se i ne vjerujemo. Sta je sa bebom.

BONUS:

Mi žene prezahtjevne? Nama se ovo čine kao skroz legitimni zahtjevi!

Komunikacija im je bitna i tu nema pogovora. Potrebu za kvalitetnom komunikacijom na svu sreću shvaća sve veći broj muškaraca. Jer kad razgovori ostaju visjeti u zraku i neke se teme izbjegavaju ili nikad ne otvaraju, može doći do ozbiljnih neslaganja.

Spontanost je jedna od najvažnijih stvari koju traže od partnera. Lijepo je kad muškarac s vremena na vrijeme makne sve drugo u stranu i posveti se samo svojoj dragoj. Naravno, u sklopu mogućnosti s obzirom na poslovne obaveze. Nisu sve žene nerazumne i znaju da to ne može biti uvijek kad to požele. Ali neplaniran odlazak na izlet ili u dugu šetnju čini čuda i piše poruku: “Stalo mi je do tebe.” Dečki koji su spontani održavaju vezu svježom, kao da se oni prvi slatki dan u neodređenim intervalima ponavljaju.

Poštovanje je ključno ne samo za vezu nego i za prijateljski odnos. Žena koja je sigurna da je partner ili prijatelj poštuje, vraća istom mjerom. U protivnom, hm… postoji velik problem.

Iznenađenja su visoko na listi ženskih želja u vezi. E sad, zaustavimo pogrešna razmišljanja u startu. Nije riječ o skupim ili manje skupim poklonima nego o iznenađenjima općenito. Jedno “Volim te” u potpuno neočekivanom trenutku je slađe iznenađenje od skupocjenog nakita. Poklončići su, naravno, odlično iznenađenje, ali ne moraju koštati hrpu novca. Dovoljna je sitnica od srca.

I žene ne žele brzati u vezi. Potrebno im je vrijeme da se odluče za seks, zajednički život ili brak. Korak po korak nije politika koju zagovaraju isključivo muškarci.

Seks nije bitan samo muškarcima. I dame imaju svoje potrebe samo ne trube o tome na svakom koraku. Važno je da im je partner privlačan i da se uz njega mogu potpuno opustiti.

Ne zaboravimo romantiku. Svaka je žena voli i treba u određenoj mjeri. No i za nju nisu potrebne velike geste. Zima je, hladno je, jedna topla dekica, pod kojom ćete se sklupčati na dvosjedu i jedna svijeća mogu učiniti čudo.

I ono što je mnogima presudno je zabava i zdrav smisao za humor. Na stranu sve “ozbiljne” stvari u životu u kojima se partneri poklapaju ako nedostaje smijeha.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt