Krivac za nevjeru ne mora uvijek biti manjak strasti već i godine - U kojoj dobi žene najčešće varaju – Ispovesti
Lifestyle

Krivac za nevjeru ne mora uvijek biti manjak strasti već i godine – U kojoj dobi žene najčešće varaju

U našem društvu je opšteprihvaćeno da su muškarci ti koji uglavnom varaju, ali ako pogledamo malo bolje, ni žene ne zaostaju mnogo za njima u nevjerstvu.

Mnogi ljudi misle da je najčešći razlog za nevjeru i kod muškaravca i kod žena kriza u vezi ili kriza srednjih godina, ipak, postoji i određena starosna dob u kojoj se žene najčešće okreću nevjerstvu. Mnoga istraživanja su sprovedena na ovu temi i istraživači su došli do zaključka da je prosječna starosna dob u kojoj žene najčešće varaju 36,5 godina.

Ako uzmemo u obzir da se žene u današnje vrijeme vjenčavaju, u prosjeku, u 29toj godini, ispada da žene najčešće varaju u 7. godini braka koja se smatra za najkritičniju godinu bračnog života. Ove brojke se ipak razlikuju od države do države pa tako, na primjer, u Engleskoj žene najčešće varaju od 25.-30. godine, u Španiji od 40.-44, a u Mađarskoj je ova starosna granica najviša i iznosi od 45.-49. godine.

Što se tiče razloga koji vode do nevjere, psiholozi i sociolozi jednoglasno su se složili da je za to kriv nedostatak poštovanja i pažnje od strane muškarca. Ženi afera dozvoljava da joj se vrati želja za životom i avanturom koja joj nedostaje u braku.

Na taj način ona pokušava da nadomjesti fizičku strast koja joj nedostaje pored supružnika. Moramo uzeti u obzir da nisu sve žene sklone varanju i da je mnogo onih koje su odane svojim partnerima. Ipak, one koje spadaju pod izuzetke i varaju svoje partnere možete prepoznati po nekim znakovima koji ih mogu odati u nevjeri.

Te žene iznenada požele poraditi na svom fizičkom izgledu, žele promijeniti svoj fizički izgled i obnoviti garderobu. Želi biti privlačna za druge muškarce i impresionirati ih. Počinje sve više vremena provoditi sa svojim prijateljicama, izlazi i provodi noći kod njih.

Često dolaze kasnije sa posla, iznenada počinju ići na službena putovanja te razne poslovne zabave i večere. Počinje kritikovati svog muškarca, upoređivati ga sa drugim muškarcima i počinje biti nezadovoljna sa stvarima koje joj prije nisu smetale.

Dragi muškarci, ako želite d avam vaša ljepša polovina bude vjerna posvetite joj više pažnje, ljubavi i poštovanja, pogotovo prije njenog 37. rođendana.

Izvor: pult24.info

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt