Ova hrana je najbolji afrodizijak – Ispovesti
Lifestyle

Ova hrana je najbolji afrodizijak

Namirnice poput nara, badema ili crnog vina vekovima se smatraju prirodnim afrodizijacima. Bar neke od njih uvedite u redovnu ishranu a rezultat će biti bolji seks

NAR

Nar je simbol grčke boginje ljubavi Afrodite. Legenda kaže da je ona posadila prvo drvo ovog voća. Nar povećava proizvodnju azotnog oksida u telu, koji može da poveća protok krvi, što je jako važno za funkciju polnih organa i povećanje seksualnih reakcija.

OSTRIGE

Ostrige su od davnina popularni afrodizijak. One sadrže velike količine cinka i proteina, koji podižu proizvodnju testosterona u organizmu. Veoma su bogate dopaminom, koji utiče na centre seksualnog uzbuđenja u mozgu. Ostrige su savršena hrana za planirani seksualni čin i veoma ukusna da se uz neko lepo vino i muziku kraj vatre podeli sa voljenom osobom.

BANANA

One sadrže visok nivo kalijuma, koji pomaže u povećanju proizvodnje seksualnih hormona. Takođe, banane imaju u sebi bromelain, koji povećava libido. Za tu materiju u bananama kaže se da može redukovati mušku impotenciju.

AVOKADO

Ovo je još jedna namirnica koja jača seksualnu želju. Avokado je pun zdravih masnih kiselina i vitamina E, koji dižu proizvodnju testosterona i protok krvi u polnim organima. Još su drevni Asteci smatrali da je avokado odličan za zdravlje testisa, jer i sami njegovi plodovi izgledaju kao taj deo muških genitalija.

SMOKVA

Grci su smokve smatrali simbolom plodnosti i ljubavi. Čak je i Kleopatra volela smokve. Za njih se tvrdi da su veoma stimulativne za seksualni nagon muškaraca i žena zbog izrazito visokog nivoa aminokiselina. I ovde se, kao kod avokada, govori o sličnosti ploda sa genitalijama, samo je ovde reč o ženskom polnom organu (kad vse smokva preseče na pola). Neke teorije kažu da i mnoge žene smatraju seksualno uzbudljivim kada vide muškarca koji jede svežu smokvu.

ČOKOLADA

Čokolada se smatra romantičnom hranom. Mnoga drevna plemena koristila su čokoladu u ritualima plodnosti, verujući da ona može da poveća šanse za rađanje. Čak je i astečki car Montezuma jeo plodove kakaoa kako bi bio spreman za vođenje ljubavi. Čokolada sadrži feniletilamin i visok nivo serotonina, a obe ove prirodne supstance spadaju u one koje popravljaju raspoloženje.

LUBENICA

Ona sadrži supstancu koja se zove citrulin. Ova materija širi krvne sudove kako bi u njih ulazilo više tečnosti, što povećava i cirkulaciju u polnim organima i čini ih spremnim za vođenje ljubavi. Dakle, lubenica nas ne hladi samo od spoljne vrućine i gasi našu žeđ, već je odlična za pokretanje seksualnih impulsa.

BADEM

Još od antičke civilizacije bademi se smatraju jakim afrodizijakom. Ovi erotski orasi, kako su nekada nazivani, sadrže magnezijum i vitamin E, koji povećavaju seksualnu želju i izdržljivost.

MED

Kelti su u srednjem veku pili med kada bi odlazili na medeni mesec i upuštali se u konzumiranje svog sveže sklopljenog braka. Persijanci su pili med tačno mesec dana pre čina ljubavi kako bi pripremili svoje telo za njega. Visoka koncentracija vitamina B i bora koje sadrži med može pomoći u uravnoteženju nivoa estrogena i testosterona u organizmu.

CRNO VINO

Čaša crnog vina može da vas opusti, ali crno vino sadrži i antioksidanse koji poboljšavaju cirkulaciju. Uzburkaće krv i bolje prokrviti sve delove tela, pa se malo vina ipak preporučuje. Ali nikako ne više od jedne do dve čaše dnevno.

DA LI STE ZNALI

Rezultati najnovije studije su pokazali da je veća verovatnoća da atraktivni ljudi više varaju svog partnera. Tokom eksperimenta, žene su procenjivale atraktivnost 238 muškaraca na osnovu njihovih fotografija iz srednjoškolskih godišnjaka. Zatim je proveravano kakav je njihov bračni status (da li su u braku ili razvedeni) 30 godina nakon što su završili srednju školu. I naravno, rezultati su pokazali da su muškarci koji su ocenjeni kao atraktivni u većini slučajeva nakon 30 godina razvedeni i da su im brakovi trajali kraće od brakova manje privlačnih muškaraca.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt