U Brazilu se ne vozi noću, ali to ne predstavlja problem za ovu mladu damu – Ispovesti
Zanimljivosti

U Brazilu se ne vozi noću, ali to ne predstavlja problem za ovu mladu damu

Vozačica kamiona Aline Ouriques ima 31 godinu. Živi u Tubarão , na jugu Santa Catarine. Diplomirala je poslovnu administraciju, naučila je voziti u očevom kamionu, sa 16 godina, a prilikom odabira profesije odlučila se za ono što smatra velikom strašću.

– Volim kamione od djetinjstva i kako je moja obitelj rasla s tim, odlučila sam to nastaviti, jer sam shvatila da je to bolje i u pogledu isplativosti i slobode. Ja sam poslovna žena, radim u svojoj tvrtki.

View this post on Instagram

A post shared by 🎀 PAKITA 🎀 (@pakita153)

Aline je uspješna i na društvenim mrežama gdje objavljuje njezine rutine na cestama. U grani kojom obično dominiraju muškarci, mlada žena ima više od 400.000 pratitelja koji prate vide njenog svakodnevnog života za volanom kamiona kroz države južne i jugoistočne regije Brazila, prevozeći žitarice.

Zbog rizika u profesiji poduzima neke mjere opreza na cesti.

– Putujem samo danju, jer je noć opasna. Puno je nasilnika, lopova kamiona, lopova tereta,… Nikad nisam bila napadnuta, regija u kojoj radim je mirna, ali i ja sam oprezna.

Mlada žena, koja radije ne otkriva svoj bračni status, smatra se zaštićenom kad je na poslu.

– Mislim da je smiješno da vozači kamiona imaju reputaciju nestašnih, ali kad su profesionalni kolege u pitanju, oni su najdžentlmenniji, poput roditelja.

Izgled uvijek sviježe

Iako ima kabinu za kamione koju smatra standardnom, bez rekvizita koji bi mogli signalizirati da je to ženski prostor, Aline ne zanemaruje svoj izgled, ne odustaje od dobrog parfema, njege noktiju i hidratacije kose.

– Idem u teretanu kad se vratim kući s putovanja. Mislim da je ovo osnova, ostalo je iluzija. Nikad nisam radila nikakve estetske intervencije, izgled mi je prirodan.

U nekoliko selfija dobiva na tisuće pohvale od korisnika društvenih mreža.

– Nikad nisam sudjelovala na natjecanjima za ljepotu. Ažuriram svoje društvene mreže jer ljude zanima činjenica da sam vozačica kamiona i da mogu pratiti moj život kakav on zapravo jest – izjavila je.

Koji je savjet onima koji žele započeti ovakvu karijeru?

Nema savjeta za započinjanje karijere vozača kamiona. Vozač kamiona nije karijera. Vozači kamiona nešto su što dolazi iznutra to moraš voljeti inače ćeš lako odustati.

Isplati li se još uvijek biti kamiondžija u Brazilu?

Naravno da se isplati, unatoč tome što je u zadnje vrijeme na lošem glasu, isplati se biti vozač kamiona u Brazilu. Zarađujem više od sestre koja ima dva fakulteta. Ali, s druge strane, nemam društveni život. Vozač mora znati da će se morati odreći mnogih stvari i mora mu se to svidjeti. Mnogi ljudi obožavaju kamion i uživaju biti vozač. Dakle, mislim da se to na neki način isplati.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt