Dodiri, poljupci, maženje... 10 savjeta koji će ubrzati postizanje ženskog orgazma – Ispovesti
Lifestyle

Dodiri, poljupci, maženje… 10 savjeta koji će ubrzati postizanje ženskog orgazma

AKO mislite da žene redovito dolaze do orgazma tijekom običnog seksa, jako se varate.

Manje od jedne trećine žena uspijeva tako doći do orgazma, a većini treba neki drugi oblik stimulacije da dođu do cilja.

Psihologinja i seksologinja Dania Schiftan kaže da je ipak moguće svim ženama doći do orgazma tijekom penetracijskog seksa ako usavrše svoje vještine. “Često se spominje mit da žene mogu do klimaksa doći ili vaginalno ili klitorisno”, rekla je za The Sun. “Neke su navodno blagoslovljene mogućnošću da dođu do orgazma jednostavno penetracijom, a druge nisu. Je li to samo sreća? Anatomija? Je li sve u glavi? Je li opuštenost faktor? Evo spojlera – to je sve glupost.”

“Za oko 60 posto žena penetracija nije jako seksualno uzbudljiva. Šteta, jer doživljavanje orgazma vaginalnom stimulacijom može biti jako ugodno i može se naučiti. Orgazam nije stvar dobre ili loše sreće, sudbine ili opuštenosti, nego više sposobnosti koju sve žene imaju, ali je neke moraju razviti”, dodala je.

Evo nekoliko njenih savjeta svim ženama:

1. Stimulacije za početak

Nijedna se žena ne rađa s razvijenim osjećajem za vlastitu seksualnost, to je nešto što se vježba. Vaši intimni dijelovi imaju jako puno živčanih završetaka. Neki od njih reagiraju na trljanje ili maženje, neki na pritisak, a neki na vibracije. Kad dodirnete dio tijela koji nije naviknut na stimulaciju, osjećaj može biti slab, čak i neugodan. Mozak još nije razvio povezanost s takvim tipom dodira. Što se više mozak poveže s nekim dijelom tijela to će bolje tijelo reagirati na podražaj.

2. Promijenite svoj dodir

Promijenite neki detalj u načinu kako se zadovoljavate i pratite kako se osjećate. Ako inače koristite brze pokrete ili jak pritisak, pokušajte usporiti ili biti nježniji. Promijenite razinu tjelesne napetosti ili tempo. Pokušajte se pomicati, stezati mišiće pa ih opuštati. Ako vam se uzbuđenje smanjuje, a vjerojatno hoće, vratite se staroj navici i iskoristite je za podizanje uzbuđenja. Napredujte malim koracima.

S vremenom ćete primijetiti da vam uzbuđenje traje sve dulje i da osjećate sve više. Nije problem i ako ne dođete do orgazma. Ponavljajte ovu vježbu nekoliko puta tjedno.

3. Pripremite donji dio zdjelice

Kad ste napeti u tom dijelu zdjelice, osjećaj tijekom seksa će biti jači, a nekim je muškarcima lijepo iskustvo ako je vagina uska. Ipak, ako ste napeti cijelo vrijeme osjećaj će slabjeti. Napetost i opuštanje treba balansirati jer se tako pospješuje cirkulacija krvi, a samim time i osjetljivost zdjelice. Vagina će tako biti vlažnija, također.

Nekoliko puta dnevno stegnite mišiće zdjelice na tri sekunde pa ih zatim sporo opuštajte. Nakon jakog stezanja relaksacija će biti dublja.

4. Smanjite vibracije vibratora

Korištenje vibratora za postizanje uzbuđenja i orgazma je uspješna metoda, ali penisi ne vibriraju pa vam i neće biti od velike koristi ako ste naviknuti na klimaks uz pomoć vibratora.

Ako želite doživjeti vrhunac pomoću tijela svog partnera, trebate naučiti postići to bez vibratora. Ali ne odbacite ga u potpunosti jer to može dovesti do frustracije – za početak smanjite vibracije vibratora.

5. Pomognite si pornografijom

Pornići mogu biti izvor uzbuđenja, ali ne i glavni izvor jer tijekom gledanja pornića fokus nam je izvan vlastitog tijela i teško je pratiti što se zapravo događa u nama.

Mijenjajte navike korak po korak. Za početak povremeno sklopite oči. Drugi korak je da okrenete ekran na sve dulje vremenske intervale. Treći korak: slušajte svoje tijelo i koncentrirajte se na njega i svoju osjetilnost.

6. Raznolikost u pokretima

Parovi su uglavnom aktivniji tijekom seksa u početku veze. Više pokreta tijekom seksa pomoći će vam u postizanju orgazma. Pomičite se naprijed-nazad, pomičite zdjelicu kružno, rastežite se, mijenjajte položaje i tempo, ponekad nježno, a ponekad grublje.

Budite svjesni da promjene mogu privremeno okrenuti vaš seksualni život naglavačke, ali s vremenom ćete osjećati više i primijetit ćete da vam uzbuđenost i ugoda dosežu nove razine.

7. Stavite svoje zadovoljstvo na prvo mjesto

Što se više koncentrirate na svoje zadovoljstvo manje će biti bitno da se vaš partner pomiče baš onako kako vam treba. To će također osloboditi partnera da se koncentrira na sebe i svoje zadovoljavanje.

Pokušajte ne brinuti o tome sviđa li se partneru to što radite, neka vas više zanima sviđa li se vama.

8. Pričajte o seksu, često i otvoreno

Pričanje o seksu je stvar vježbe i čim ćete više pričati više ćete se navikavati na to pa možda postane i erotično i uzbudljivo.

Nemojte partneru odmah nakon seksa reći što vam se nije sviđalo. Ako ste nezadovoljni ili frustrirani, ostavite razgovor o tome za kasnije.

Pripazite kako ćete što reći, ne budite agresivni u pristupu. Pokušajte ovako: “Sviđalo mi ovo i ovo. Sviđalo bi mi se i kad bi…” ili “Hoćemo li sljedeći put isprobati više ovoga?” radije nego “Ovo si totalno krivo radio!”. Započnite s nečim pozitivnim, pa ubacite kritiku i onda opet nešto pozitivno za kraj.

9. Seks bez seksa

Tijekom vremena ljudske se navike postaju sve uže usmjerene i specifične. Ulijenimo se, stoga je važno aktivirati se i ponovno otkriti partnerovo tijelo iako vjerujete da ste već srasli kao prst i nokat.

Ne zadajte si prevelike ciljeve; masirajte se međusobno, ali bez da masaža preraste u seks. Ljubite se i mazite dugo, ali ne više od toga. Ubacite više dodirivanja u svakodnevicu, to će vam povećati želju i požudu.

Ne očekujte čudo. Strast se ne vraća sama od sebe i bez truda, ali i male stvari mogu napraviti veliku razliku. Primjerice, ne dočekujte partnera doma uz jednostavno “bok” s kauča nego mu/joj krenite ususret i poljubite.

10. Seksajte se kad ste ljuti

Neke žene kažu da se mogu seksati sa svojim partnerom samo kad je sve savršeno. Pokušajte raskinuti tu povezanost sklada i požude. Seksualna želja može biti prisutna iako svaki detalj nije savršeno na svom mjestu. Provjerite što će se dogoditi ako se zagrlite čak i kad se jedno od vas dvoje ponijelo kao pravi idiot.

I na kraju najvažniji savjet – budite strpljivi jedno prema drugom!

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt