Koliki je stvarno minimum minuta za maksimum užitka? – Ispovesti
Lifestyle

Koliki je stvarno minimum minuta za maksimum užitka?

Studija koja je 2015. godine objavljena u Journal of Sexual Medicine došla je do podatka kako seksualni odnos u prosjeku traje 5,4 minute.

Druga studija čiji je autor Rachel Hills, autorica knjige The Sex Myth, došla je istraživanjem do zaključka kako prosječan seks traje 7,5 minuta. Nažalost, i jedna i druga studija su se orijentirale samo na heteroseksualne parove te su time nedovršene.

Također, važno je spomenuti kako obje studije ne uključuju predigru koju mnogi smatraju dijelom od krucijalne važnosti za napaljenost i užitak tijekom seksualnog odnosa. 2004. godine objavljeni su rezultati jedne studije u magazinu Journal of Sex Research, a u njima je stajalo kako seksualnom odnosu koji u prosjeku traje 7-8 minuta prethodi otprilike 11-13 minuta predigre.

Iako nas to dovodi do nešto više od 20 minuta uživanja u intimnosti, čini se kako su svi ispitanici željeli udvostručiti vrijeme koje provode seksajući se. Odnosno, žene žele značajno vrijeme potrošiti na predigru, a zatim još 14-16 minuta uživati u samom odnosu.

Ako ste i vi među onima koji bi voljeli da njihovi seksualni odnosi traju dulje, onda je najvažnije da znate kako je sve ono što prethodi samom odnosu, uključujući i predigru, zapravo za sam odnos najvažnije.

Jer što ste opušteniji, razigraniji i uzbuđeniji prije prelaska na sam glavni događaj, to će on biti uzbudljiviji i dugotrajniji te vam osigurati maksimalan užitak. I najvažniji savjet koji možete dobiti – izađite iz vlastite glave i misli i uskočite u trenutak koji dijelite s partnerom!

Cosmopolitan.hr

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt