"Udata sam, imam 37 godina i imamo tri sina" – Ispovesti
Ispovesti

“Udata sam, imam 37 godina i imamo tri sina”

“Udata sam, imam 37 godina i imamo tri sina. Prije 5 godina moja mama mi je predložila da sebi nađem NEŠTO SA STRANE da se malo opustim, jer sam tih dana bila baš pod stresom. Muž mi je terenski radnik, po 6 mjeseci ne dolazi iz Rusije, ganja karijeru, novac… želi kuće, vikendice, stanove i ja sam mu bila na nekom 10. mjestu u životu. Jednostavno sa 32 godine koliko sam tad imala bilo je očigledno da mi fali da me neko svakodnevno zadovoljava, čini sretnom, što je moja mama i primjetila.

Nije mi dugo trebalo da nađem sebi pravi komad PILETINE. Ja 32, a on 24 godine, košarkaš… uh kako me je usrećio, pretvorio me u sasvim drugu osobu, sretnu i ispunjenu. Ali, bili smo neoprezni i ostala sam trudna. Neviđen problem jer muža tada kući nije bilo 4 mjeseca, razmišljala sam da abortiram, ali sam se plašila. Kada je muž došao iz Rusije bila sam u drugom mjesecu trudnoće, noćima nisam spavala, nisam znala šta da radim…”

BONUS:

Ona je u vezi s njim, ali spava s njom. Ona kaže kako to nije varanje…

Dok sam trljala oči prekrivene razmazanom maskarom, probudila sam se gledajući u tamne kovrče koje se prostiru širom nepoznatih leđa. Primijećujem i sićušno tetovirano srce iza lijevog uha; nježno, jako zgodno. I definitivno nešto što ne pripada mom dečku. A onda mi se upali lampica… U studentskom sam domu. Ne svom, tuđem studentskom domu. Na podu pored leži hrpa razbacanih stvari – crne skinny traperice, nekoliko make up paleta i čipkasti bijeli grudnjak. Soba miriše na parfem. Parfem i seks. Uspavana ljepotica pored mene odjednom uzdahne, a zatim svojom rukom obgrli moj trbuh. Ja stišćem oči pokušavajući shvatiti kako ‘obnoviti’ jedva postojeće prijateljstvo koje me povezuje s njom, a koje je očigledno prekoračilo svoje granice. I što ću točno reći svom dečku kada se vidimo za doručkom…

Nju sam vidjela masu puta, obično plešući tijekom brojnih noćnih izlazaka s prijateljima s fakulteta koji sam i sama pohađala. Ona je bila godinu starija i uvijek je odisala oštrim, gotovo opipljivim samopouzdanjem. Bila je predivna i zgodna žena, jedna od onih kojima koža izgleda skupocjeno njegovana, a crte lica ukazuju na kvalitetno podrijetlo. Kroz nekoliko mjeseci znatiželja koju smo osjećale jedna prema drugoj polako je rasla i širila se kad god bi nam se putevi sreli; plesale smo jedna s drugom, držale se za ruke kad bismo išle na wc i… naposlijetku, provele noć zajedno.

Bila je 2017. i u tom trenu to mi je bilo silno napeto. Čak i onda kada sam bila u ozbiljnoj, sretnoj vezi s muškarcem, flertovala sam i spavala sa ženama – djelomično kako bih samoj sebi dokazala kako to mogu, djelomično kako bih zagrebala tu želju koja je s vremenom postala nešto što je prevladalo. Je li to bilo varanje? Naravno da ne. To je jednostavno bilo nešto kroz što svatko treba proći, eksperimentiranje koje bi svakoj ženi trebalo biti dozvoljeno. Ili sam barem tako mislila.

Bila sam u vezi sa svojim dečkom 8 mjeseci. Nikad ga nisam prevarila s drugim muškarcem. Dapače, uvijek sam na to gledala kao na nešto toliko sebično i nečuveno da nisam željela ni razmišljati o tome, a kamoli to stvarno i učiniti. Ali biti s drugom ženom? To je bilo nešto potpuno drugačije. Na kraju krajeva, ideja prekidanja predivne veze pune ljubavi zbog romanse s drugom ženom oduvijek mi je zvučala potpuno nevjerojatno. Zbog svega toga nisam osjećala grižnju savjesti kada bih jedne večeri koketirala i ljubila drugu ženu, a sutradan na obiteljski ručak dovela svog dečka. Možda mislite kako je ovakvo ponašanje i razmišljanje čudno, ali vjerujte mi, nisam bila jedina.

Na desetke žena koje sam poznavala s fakulteta igrale su istu igru. Poznavala sam I mnogo njih koje su istu igru igrale i izvan sigurnosti studentskih domova. Možda ih poznajete i vi. ‘Rijetko smo mislile na to kako se frajeri zbog toga osjećaju’ Za milenijalce se kaže kako su najbiseksualnija generacija svih vremena. Zapravo, broj nas koji se identificiramo kao biseksualci porastao je za 45% kroz protekle tri godine, a u tu računicu uopće nisu uključeni svi oni koji spavaju i s muškarcima i ženama, ali se ne žele etiketirati.

Stručnjaci kažu kako se ovaj kulturni pomak dogodio zahvaljujući većoj vidljivosti i izloženosti te većem prihvaćanju različitih seksualnih preferencija, posebno zahvaljujući društvenim mrežama i poznatim osobama. Ali nije stvar samo u tome. Razlog je i mogućnost izbora. Naša generacija možda je izvukla deblji kraj kada su zapošljavanja i stambeni krediti u pitanju, ali smo što se seksualnosti tiče odras(ta)li u puno zdravijem i otvorenijem svijetu. Date li ljudima mogućnost izbora, nemojte se čuditi postanu li pohlepni.

Za vrijeme studija, željela sam dečka kod kuće i curu u krevetu. Željela sam sve i nisam se željela suočiti s razmišljanjima o prijevari. Bilo je puno jednostavnije nositi se s tim nazivajući to ‘eksperimentiranjem’, barem meni. Jutro nakon što sam se probudila u njezinom krevetu, navukla sam na sebe par njezinih prekratkih traperica i majicu koja je na meni izgledala kao da se stisnula u pranju, zagrlila ju onako platonski, na brzinu i išuljala se van iz njene sobe, ne pružajući joj priliku da se išta više dogodi ili kaže.

Nakon toga sam se uputila prema kafiću u gradu gdje bih se redovito vidjela s dečkom nakon noćnog izlaska. Pozdravila sam ga poljupcem u 2 sata ujutro. Prije 4 sam već bila u njezinom krevetu. Dok smo čekali da nam donesu prvu kavu, razmišljala sam kako još uvijek mogu osjetiti njezine usne na svom vratu i jasmin iz njezinog parfema na posuđenoj odjeći koju sam nosila. Mobitel mi je zavibrirao u džepu. Mogla bi biti poruka od nje, pomislila sam, ili od neke druge cure iz mnoštva žena kod kojih sam ‘prespavala’ tijekom prve godine studija.

m

U ono vrijeme, bilo je nevjerojatno puno cura koje su sve redom imale dečke, ali su unatoč tome spavale međusobno jedna s drugom. Jednom kada bi neka to učinila, vijest bi se brzo proširila grupom. Kada bi nekoj bilo do toga, ‘Hej, mogu li večeras prespavati kod tebe?’ bilo je kratka i jasna poruka za koju se točno znalo što znači. I nikada nije podrazumijevala spavanje. Upravo iz razloga što su to svi radili i što je to nekako bilo normalno, rijetko smo razmišljali o tome kako se osjećaju frajeri u našm životima. ‘Nemoj od muhe raditi slona, samo se malo zabavljamo’ je bio naš party slogan, i njega smo se i držali.

Upoznala sam Skye, 23-godišnju djevojku iz Londona koja je u vezi s muškarcem, ali povremeno spava sa ženama. Našle smo se u kafiću, a ja sam cijelo vrijeme pokušavala odgonetnuti jesu li njene trepavice prirodne. Ona je počela spavati sa ženama prije tri godine, dok je još bila u vezi sa svojim dugogodišnjim dečkom. ‘Nisam to shvaćala ozbiljno’, rekla je, ‘samo sam željela to uzbuđenje. Imala sam potpuno drugi život s dečkom, a žene, one su samo bile eksperimenti i malo zabave’.

Tako sam se i ja osjećala kad sam upoznala svog dečka. Moji osjećaji bili su rezervirani za njega. On nije ništa sumnjao. I tako sam rekla samoj sebi kako nema nikakve štete. Nakon što smo prekinuli kada sam se ja odlučila preseliti u Englesku, a što se dogodilo nakon dugo introspekcije i promišljanja o svemu, shvatila sam da je postojalo nešto što nas je dijelilo puno prije nego što je to postao ocean.On nije nikada saznao za sve, ili barem ja ne znam da je. Ali postojale su posljedice koje su utjecale na našu vezu, htjela ja to priznati ili ne.

Corbin je 25-godišnji student iz Leicestera koji je također bio u vezi sa ženom koja je istovremeno ekperimentirala s drugim ženama. Na kraju cijele priče ga je ostavila kako bi uplovila u vezu sa ženom, a Corbin je priznao kako ga je takav razlog bolio više nego da ga je ostavila zbog drugog muškarca. ‘Vidio sam poruke na njezinom mobitelu, ali budući da ih je slala ženska osoba, nisam im prirodavao puno na važnosti, barem ne sve dok nisam čuo da me vara.

Odlučio sam to istražiti i tako sam otkrio. Nisam mogao vjerovati.’ Kada sam spomenula ovu temu, hipotetski, svojim muškim prijateljima, prva reakcija je bila blaženi smiješak popraćen šalama kako bi se i oni mogli priključiti, ali kada sam to spomenula Corbinu, samo se gorko nasmješio: ‘Mislim da je to jako čudna maštarija. Ja nisam bio uključen u nju. Jednostavno me netko varao iza leđa. Prekinuli smo nakon što sam saznao. Užasno me ljuti što su drugi znali za to i što sam ja bio super ljubazan prema njezinoj prijateljici za koju se ispostavilo da je spavala s njom.’ Tu je, naravno, i pitanje kako sve ovo djeluje na žene s kojima ekspermentiramo, a što je, vjerovali li ili ne, jako kompleksno pitanje za sve LGBTQ+ žene.

Victoria Bird, 19-godišnja glazbenica iz Hong Konga koja se identificira kao queer smatra kako ideja da se lezbijski seks ne računa kao varanje umanjuje važnost njegove intimnosti. ‘Ako je u pitanju nešto za jednu noć, to je u redu ako oboje žele isto. Ali kada stvari postanu ozbiljnije, osjećam se manje vrijednom u odnosu na muškarca s kojim je u vezi. Ne želim biti samo usputna stanica u životu jedne straight žene koja se nastoji pronaći.’ Skye je shvatila sve ovo kada je žena s kojom se viđala poželjela nešto više. ‘Ona se zaljubila u mene, a ja sam ju povrijedila. Bilo nam je potrebno puno vremena nakon toga da ponovno postanemo prijateljice. Za mene je ona bila eksperiment. Sada sam svjesna koliko okrutno to zvuči.’

Danas se Skye identificira kao biseksualka. ‘Ne volim stigmu koja ide uz to – mnogi ljudi kažu kako sam samo pohlepna, kako bih se trebala odlučiti, kako je u pitanju samo faza… Ali imam pravo voljeti kako god ja to hoću. I osjećam se kao da iznevjerim samu sebe ako muškarca s kojim sam u vezi prevarim s drugom ženom. To je kao da joj govorim da nije važna.’ Što se mene tiče, sada sam otvoreno biseksualna. Kada sam u vezi, bilo s muškarcem, bilo sa ženom, monogamna sam. Sada shvaćam kako je moje ponašanje prije često bilo nepromišljeni put izlaska iz ormara – okrutno prema muškarcima i neobzirno prema LGBTQ+ zajednici koje se sada smatram dijelom.

Ne žalim ni za čim – ne postoji priručnik koji će ti otkriti kako shvatiti svoju seksualnost, i prijelazna razdoblja najčešće su krivudava – ali bez obzira na spol, i bez obzira na to je li u pitanju prava ljubav ili ‘eksperimentiranje’, imamo posla sa stvarnim osobama. I ago neko ponašanje boli, ili bi moglo nekoga boljeti, reći ću da je u pitanju prijevara.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt