Prošli smo mnogo toga zajedno – Ispovesti
Ispovesti

Prošli smo mnogo toga zajedno

Prošli smo mnogo toga zajedno… Dok sam pešačila do centra grada a on stao biciklom da me poveze. Pali smo i slomila sam nogu. To nas je zbližilo i dok sam bila u gipsu pričali smo telefonom 24h. Čim sam izasla iz gipsa videli smo se i smuvali.

Tri godine smo bili u vezi, svašta smo prošli zajedno, branili su nam i njegovi i moji, krili smo se…smrzavali napolju u gluvo doba noći na klupi u parku na -20. Onda sam se odselila.

Dugo sam patila kao i on. Sada-pet godina nakon raskida oboje imamo stabilne veze. Čujemo se svaki ili svaki drugi dan. Osećanja nema odavno, samo divno prijateljstvo. Govorimo jedno drugom sve misli, strahove, stvari koje nikom drugom ne možemo, čak ni partnerima.

BONUS:

‘Daleko od očiju, daleko od srca’ vrijedi i u virtualnom svijetu. Zaboravite da njegovi profili postoje!

Ako proguglate ‘kako preboljeti prekid’, sigurni smo da ćete naići na milijune raznih savjeta, metoda, iskustava i preporuka; od proslavljenih knjiga samopomoći do online dejtanja i upoznavanja novog frajera. No ako je vjerovati rezultatima nedavno provedene studije, upravo vas vrijeme koje provodite online sprječava da prebolite bivšu ljubav.

Naime, nedavno provedena studija je pokazala kako one osobe koje i dalje prate bivše ljubavi putem Facebooka i ostalih društvenih mreža puno teže i nakon puno više vremena prebolijevaju vezu od onih koji bivše ljubavi jednostavno uklone s friend liste, a time i dobrim dijelom iz svojih života.

Njuškanje po Facebooku povezuje se i naviranjem negativnih osjećaja, rastom seksualne želje te povećanom žudnjom za bivšom ljubavi, a što će vam, naravno, sve zajedno itekako otežati prebolijevanje veze. A budući da je otprije poznato te po zakonima logike jasno da nalijetanje na bivšu ljubav u stvarnom životu rezultira jednakim problemima prebolijevanja prekida, naša preporuka je da za početak stisnete ‘unfriend’, a zatim zapalite na odmor te se upustite što dalje od očiju bivšega. Daleko od očiju, daleko od srca!

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt